Alstom a anunţat că a semnat vineri un memorandum de înţelegere cu Guvernul Serbiei, pentru construirea fazei 1 a primei linii a viitoarei reţele de metrou a capitalei Belgrad, construcţia noii reţele de metrou fiind estimată să înceapă la sfârşitul acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alstom a semnat astăzi un memorandum de înţelegere (memorandum of understanding) cu Guvernul Serbiei, pentru construirea fazei 1 a primei linii a viitoarei reţele de metrou a capitalei Belgrad. În acest proiect, compania Alstom va fi responsabilă pentru o gamă largă de lucrări, inclusiv trenurile de metrou, sistemele digitale de control al trenurilor, panourile de protecţie de pe peroane, infrastructura (instalarea căii de rulare şi a soluţiilor de energoalimentare) şi integrarea sistemului de transport”, a anunţat grupul.

 Construcţia noii reţele de metrou este estimată să înceapă la sfârşitul acestui an, după ce va avea loc semnarea contractului cu autorităţile sârbe.

„Suntem extrem de mândri că soluţiile Alstom vor face parte din construcţia metroului din Belgrad, care este un proiect de infrastructură foarte important în regiunea Balcanilor. Acest proiect va îmbunătăţi considerabil oferta de transport disponibilă pentru locuitorii din Belgrad”, spune Antonio Moreno, director general pentru Europa Centrală şi de Est la Alstom.

Noul sistem de transport va oferi bazele unei mobilităţi cu adevărat sustenabile în capitala dens populată a Serbiei, contribuind la reducerea congestiei rutiere.

Primele două linii vor acoperi în total aproximativ 42 de kilometri – prima având 22 km, a doua aproape 20 km. Prima linie va circula de-a lungul râului Sava, traversând centrul oraşului Belgrad, legând zona Makisko Polje din partea de sud a oraşului, spre cartierul Mirijevo din nord-est. Cea de-a doua linie va face legătura cu staţia de cale ferată Zemun, traversând zona nouă a oraşului Belgrad şi intersectându-se cu prima linie în Mirijevo.

Referinţele Alstom includ sisteme de metrou pentru Dubai, Riyadh, Hanoi, Montreal, Taipei, Panama şi Singapore. Alstom a vândut peste 17.000 de trenuri de metrou din gama Metropolis, care circulă în 55 de oraşe din întreaga lume şi transportă 30 de milioane de pasageri în fiecare zi. Alstom a înregistrat vânzări de 8,2 miliarde euro şi a contabilizat comenzi în valoare de 9,9 miliarde euro în exerciţiul financiar 2019/20. Cu sediul central în Franţa, compania Alstom este prezentă în peste 60 de ţări şi are 38.900 de angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.