Alpha Bank a anunţat miercuri că acordă retailerului eMAG o finanţare pe termen lung de aproape 70 de milioane de euro, pentru primul său hub logistic regional din afara României, lângă Budapesta, în Ungaria, cu o capacitate de până la 120.000 mp, reprezentând o investiţie de peste 100 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Finanţarea obţinută de la Alpha Bank de către eMAG, cel mai mare retailer online din România, susţine construcţia unui centru logistic eMAG de ultimă generaţie lângă Budapesta, în Ungaria, cu o capacitate de până la 120.000 mp, reprezentând o investiţie de peste 100 de milioane de euro. Este prima investiţie logistică la scară largă în afara României şi face parte din strategia de dezvoltare a ecosistemului ecommerce al eMAG în regiune”, anunţă banca.

În prima fază, în decembrie 2022, au fost utilizate 30 de milioane euro sub formă de credit-punte.

Compania se angajează, de asemenea, să respecte  standardele de certificare BREEAM Excellent pentru clădirile verzi, pentru optimizarea consumului de energie şi limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

"Alături de cei peste 40.000 de selleri înregistraţi pe eMAG Marketplace, suntem în prezent platforma universală de cumpărături pentru 9 milioane de clienţi din România, Ungaria şi Bulgaria. Fuziunea recent încheiată cu Extreme Digital ne întăreşte poziţia în Ungaria, unde suntem cea mai importantă platformă de comerţ electronic, potrivit GKid şi cea mai mare companie românească. Investiţia în centrul logistic de peste 100.000 de metri pătraţi de lângă Budapesta, cel mai mare din Europa Centrală şi de Est, accelerează dezvoltarea ecosistemului nostru în întreaga regiune şi permite extinderea transfrontalieră pentru sellerii din platforma eMAG Marketplace”, a declarat Tudor Manea, CEO eMAG.

Companie românească fondată în anul 2001, eMAG este un pionier al pieţei de comerţ online din România.

Alpha Bank este prima banca privată străină care a intrat pe piaţa din România, în 1994.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia, fondat în 1879. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit, Luxemburg şi Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituţie financiară aflată printre primele 10 bănci din ţară, cu operaţiuni de bancă universală.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.