Allianz-Ţiriac a încheiat anul 2022 cu prime brute subscrise în valoare de 2,9 miliarde de lei, în creştere cu peste 40% faţă de 2021 şi despăgubiri plătite în valoare de 1,2 miliarde de lei. Cea mai mare despăgubire din 2022 a fost de 5,2 milioane de lei şi a fost plătită în baza unei asigurări RCA pentru un accident auto care a avut loc în străinătate şi în urma căruia un pieton a decedat. De asemenea, asiguratorul va plăti 5.000 euro daună totală pentru o maşină Toyota Yaris din 2013 avariată luna trecută în avalanşa de la cabana Capra, judeţul Argeş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Allianz-Ţiriac a încheiat anul 2022 cu prime brute subscrise în valoare de 2,9 miliarde de lei, în creştere cu peste 40% faţă de 2021 şi despăgubiri plătite în valoare de 1,2 miliarde de lei. Plăţile către clienţi şi în numele acestora au crescut anul trecut mai rapid decât vânzările, respectiv cu circa 53%. Pe lângă despăgubirile plătite, Allianz-Ţiriac avea la finalul lunii decembrie 2022 peste 3 miliarde de lei în rezerve tehnice. Prin constituirea acestor rezerve, Allianz-Ţiriac garantează asiguraţilor că şi angajamentele viitoare faţă de ei vor fi îndeplinite”, anunţă compania.

De asemenea, Allianz-Ţiriac va plăti o daună totală pentru o maşină Toyota Yaris din anul 2013, care a fost avariată în avalanşa din luna februarie, de la cabana Capra, judeţul Arges. Valoarea despăgubirii este de 5.000 de euro, iar maşina avea asigurare CASCO.

“Plata despăgubirilor este motivul pentru care un asigurător există. Anul trecut am plătit asiguraţilor noştri 1,2 miliarde de lei, echivalentul a aproape 16.000 de salarii medii, inclusiv taxe şi contribuţii, timp de un an. Aceste plăţi le-au permis să-şi continue viaţa fără să-şi folosescă veniturile sau economiile pentru a acoperi cheltuieli neprevăzute, precum reparaţii ale locuinţelor, ale maşinilor, intervenţii chirurgicale sau întreruperi ale afacerilor. În 2023 ne propunem să ajungem la cât mai multe persoane şi companii cu asigurările noastre pentru a le garanta stabilitatea bugetelor într-un context de piaţă încă incert”, a declarat Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac Asigurări.

Cea mai mare despăgubire din 2022 a fost de 5,2 milioane de lei şi a fost plătită în baza unei asigurări RCA pentru un accident auto care a avut loc în străinătate şi în urma căruia un pieton a decedat.

Pe linia asigurărilor de proprietăţi, cea mai mare despăgubire, în valoare de 3,8 milioane de lei, a fost plătită în urma unui incendiu la un parc de agrement. Despăgubiri similare au fost plătie în urma unei alunecări de teren care a afectat un parc fotovoltaic şi a unui incendiu care a distrus toate echipamentele de producţie ale unui client din industria textilă. În cazul clienţilor persoane fizice, cea mai mare plată efectuată în baza unei asigurări de proprietate s-a situat la aproape 800.000 de lei. Despăgubirea a fost plătită în urma unui incendiu care a afectat locuinţa.

În cazul asigurărilor de sănătate, unde plăţile sunt frecvente, cea mai mare despăgubire plătită a fost de 92.000 de lei, pentru o intervenţie chirurgicală.

Anul trecut, Allianz-Ţiriac a atras 600.000 de clienţi noi, extinderea portofoliului de clienţi fiind principala sursă a majorării volumului total al primelor brute subscrise.

”Conjunctura din piaţa RCA a avut un impact important asupra activităţii şi a portofoliului de clienţi, în special în prima parte a lui 2022. Cele mai puternice creşteri au fost înregistrate pe asigurări auto, agricole, facultative pentru locuinţe, sănătate şi viaţă. Asigurările de viaţă, segmentul de business care beneficiază de o atenţie sporită din partea Allianz-Ţiriac în 2023, continuă să crească consecvent. Numărul de clienţi care au încheiat o asigurare de viaţă la Allianz-Ţiriac a crescut cu 20% în 2022, confirmând o schimbare structurală şi materializarea potenţialului de creştere”, anunţă asiguratorul.

Profitul operaţional, suma rămasă după plata despăgubirilor, constituirea rezervelor şi deducerea cheltuielilor operaţionale, a fost de aproximativ 250 milioane de lei. Rata combinată, raportul dintre suma daunelor plătite şi a cheltuielilor administrative şi primele brute subscrise, s-a situat la 93% la finalul anului trecut.

Allianz-Ţiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare şi asigurări. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.