Airbus a pierdut în martie o cincime din comenzile pentru avionul său de cursă lungă A330neo, din cauza restructurării celui mai mare client al său, dar a realizat alte vânzări, pentru mai mult de 100 dintre avioanele sale mai mici, potrivit date lunare prezentate vineri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

AirAsia X a anulat achiziţia a 63 de avioane A330-900, care sunt o versiune îmbunătăţită a modelului cu corp larg A330, precum şi a 10 avioane mai mici A321neo, a declarat Airbus într-o actualizare lunară privind activităţile sale comerciale.

Producătorul european de avioane a mai spus că a livrat 142 de avioane în primul trimestru, în creştere cu peste 13% faţă de anul precedent. Dar numărul net de livrări a fost de 140, după ce două livrări raportate anterior au fost anulate din cauza sancţiunilor occidentale impuse Rusiei.

Reuters a relatat la începutul acestei săptămâni că Airbus a livrat între 140 şi 142 de avioane în trimestrul respectiv, un număr mai mare decât anticipaseră unii analişti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.