Grupul Agricover, care a dezvoltat o platformă integrată de soluţii pentru afacerile din agricultură, a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 1,19 miliarde lei (267 de milioane de euro), similară cu cea din 2014, pe fondul reducerii producţiei agricole din România şi a scăderii preţurilor pe plan mondial, potrivit reziltatelor publicate, joi, de grup.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit grupului, piaţa de afaceri agricole a fost afectată în 2015 atât de scăderea producţiei agricole a României cu peste 30%, din cauza secetei prelungite, urmată de scăderea semnificativă a preţurilor pe pieţele internaţionale.

De asemenea, piaţa inputurilor agricole - seminţe, pesticide, îngrăşăminte, motorină - a stagnat în 2015, pentru prima dată în ultimii 10 ani.

„În acest context, Agricover s-a axat pe o serie de măsuri ce au vizat în principal eficienţa operaţională, precum reaşezarea echipelor din teren, pentru o mai bună gestionare şi deservire a unui număr în creştere de clienţi şi dezvoltarea unor noi soluţii de automatizare a proceselor care să permită creşterea volumului de tranzacţii şi reducerea timpilor de răspuns”, arată grupul Agricover, într-un comunicat.

În 2015, Agricover a derulat investiţii în procesarea cărnii în infrastructura de preluare şi depozitare a cerealelor şi oleaginoaselor.

Deschisă în luna iulie 2015, linia de business a atins la finalul anului capacitatea de abatorizare de 1.200 capete pe zi. De asemenea, investiţiile au vizat completarea dotării şi informatizarea activităţilor din baze şi silozuri.

Numărul de angajaţi din operaţiunile de agribusiness a crescut la 726 în 2015, de la 542 în 2014, în principal ca urmare a dezvoltării abatorului. Grupul Agricover are, în prezent, peste 850 angajaţi.

În 2016, Agricover menţionează că se va axa, în principal, pe consolidarea poziţiei de piaţă, pe stabilizarea liniilor noi de afaceri şi pe continuarea creşterii eficienţei organizaţionale.

'Managementul riscului rămâne o prioritate centrală pentru Agricover în 2016, în contextul în care dezvoltarea operaţiunilor de Agribusiness presupune creşterea numărului de clienţi deserviţi, în special în zona clienţilor mici şi mijlocii”, se mai arată în comunicatul grupului.

Agricover este platforma integrată de soluţii specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor români. Grupul a fost fondat în 2000, prin fuziunea dintre Comcereal Buzău şi Ulvex. Ulterior, Agricover şi-a extins afacerile în domeniul agriculturii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.