Administraţia Naţională Apele Române anunţă, vineri, că o aglomerare de gheaţă s-a produs pe râul Dorna, pe o lungime de 600 de metri, iar apa curgea printre gheţuri. Pe o lungime de aproximativ 200 de metri, apa a ieşit din matcă, în Vatra Dornei, fiind necesară intervenţia specialiştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această dimineaţă, colegii noştri de la Biroul Hidrologie Vatra Dornei din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava - Apele Române Siret au anunţat că, pe râul Dorna (afluent al râului Bistriţa), în localitatea Vatra Dornei, în zona podul Alunului, s-a format o aglomerare de gheţuri pe o lungime de 600 de metri. Apa curgea printre gheţuri, iar pe o lungime de aproximativ 200 de metri a ieşit din matcă, inundând păşunea din vecinătate, în zonă nefiind amplasate locuinţe”, a transmis, vineri, AN Apele Române.

Instituţia a precizat că, între timp, aglomerarea s-a dislocat şi s-a deplasat în aval, albia fiind degajatǎ.

”Colegii noştri au fost informat imediat comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile: Dorna Candrenilor, Vatra Dornei, Dorna Arini, Crucea, Broşteni, precum şi Instituţia Prefectului judeţului Suceava şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” al judeţului Suceava”, a mai transmis sursa citată.

Zona este vizată de aveetizarea cod galben emisă de hidrologi, care vizează râurile din bazinul Bistriţa (afluent al Siretului) – bazinul din  amonte de staţia hidrometrică Cârlibaba şi afluenţii aferenţi sectorului din aval de Cârlibaba până în amonte de Acumularea Izvorul Muntelui (judeţele: Suceava, Neamţ şi Harghita).

De asemenea, pe râurile din bazinul hidrografic al râului Bistriţa, se pot înregistra şi creşteri artificiale de niveluri, ca urmare a influenţei evoluţiei formaţiunilor de gheaţă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.