Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), a efectuat plăţi în valoare totală de euro 239.611.184 euro, către beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, a efectuat plăţi în valoare totală de aproximativ 240 de milioane de euro (239.611.184 euro), către beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. Din suma totală plătită, în perioada 16 octombrie – 08 decembrie 2022, 201.495.964 de euro reprezintă contribuţia Comisiei Europene, restul de 38.115.219 euro fiind fonduri alocate din bugetul de stat”, anunţă AFIR.

Sumele plătite de Agenţie beneficiarilor PNDR provin din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală – FEADR în cuantum de 194.429.663 euro şi din Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene –  EURI, respectiv suma de 7.066.301 euro.

”Precizăm că plăţile efectuate cuprind atât finanţarea pentru proiectele de investiţii, cât şi plăţile directe şi compensatorii pentru mediu şi climă. Fondurile publice nerambursabile sunt plătite ca urmare a cererilor de plată primite de la beneficiarii publici şi privaţi ai Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, în conformitate cu contractele de finanţare încheiate, după ce au fost verificate şi autorizate la plată de AFIR”, mai arată AFIR.

AFIR va efectua plăţi în continuare pe măsură ce primeşte cererile de plată trimise de către beneficiari.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.