Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat că a aprobat în şedinţa Comitetului de Avizare de miercuri două dosare de finanţare depuse de unităţile administrativ-teritoriale pentru închiderea depozitelor de deşeuri municipale neconforme, în aplicarea prevederilor deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, pronunţată în Dosarul C-301/17.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectele aprobate în cadrul şedinţei de miercuri sunt pentru oraşul Victoria, judeţul Braşov, cu o sumă aprobată de 4,47 milioane de lei şi pentru oraşul Zărneşti, tot din judeţul Braşov, suma aprobată fiind de 2,82 milioane de lei.

Suma alocată sesiunii de finanţare pentru acest program este de 100 de milioane de lei, iar finanţarea se acordă în procent de până la 100% din cheltuielile eligibile.

Sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare este în desfăşurare până la data de 30 august 2019, iar proiectele eligibile sunt cele din Lista depozitelor de deşeuri municipale care trebuie închise, conform deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, furnizată de către Ministerul Mediului şi publicată pe site-ul AFM.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.