Firma de capital privat Advent International a convenit preluarea operatorului de sateliţi Maxar Technologies, pentru aproximativ 4 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incluzând datoriile, tranzacţia este evaluată la 6,4 miliarde de dolari, marcând una dintre cele mai mari achiziţii cu efect de levier din ultimele luni, pe fondul unui mediu de finanţare provocator, care a făcut din ce în ce mai dificilă susţinerea achiziţiilor care implică firme de capital privat.

Advent s-a angajat să furnizeze 3,1 miliarde de dolari din capitaluri proprii pentru tranzacţie, în timp ce British Columbia Investment Management Corporation alocă 1 miliard de dolari.

Advent a oferit 53 de dolari pentru fiecare acţiune Maxar deţinută, o primă de aproape 129% faţă de ultimul preţ de închidere al acestora.

Acţiunile Maxar au crescut cu aproximativ 122% în tranzacţiile de vineri.

Maxar şi Advent erau în negocieri înainte de a conveni asupra unei înţelegeri, deoarece compania nu a derulat un proces formal de vânzare, potrivit unei surse familiare cu chestiunea.

Advent a abordat compania la sfârşitul primăverii pentru a explora o tranzacţie, iar negocierile au început în toamnă, a spus sursa.

Maxar, cu sediul în Westminster, Colorado, are peste 90 de sateliţi pe orbită care oferă comunicaţii, imagini şi date clienţilor, inclusiv guvernului SUA, Intelsat şi SiriusXM.

În ultimele luni, Maxar a oferit, printre altele, imagini prin satelit de înaltă rezoluţie ale războiului din Ucraina.

Compania este, de asemenea, implicată în programul Artemis al NASA pentru a reveni pe Lună.

Advent a investit aproape 28 de miliarde de dolari în apărare, securitate şi securitate cibernetică în ultimii trei ani, portofoliul său de companii sprijinind multe platforme de satelit şi de apărare şi deservind guvernul SUA şi aliaţii săi.

Acordul este de aşteptat să se încheie la jumătatea anului 2023. Acordul include şi o perioadă de ”go-shop” de 60 de zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.