Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, afirmă, marţi, că trebuie luate măsuri, astfel încât economia să funcţioneze în continuare, iar puterea de cumpărare a cetăţenilor să fie menţinută. În legătură cu voucherele pentru alimente destinate celor cu venituri mici, ministrul apreciază că este bună ”orice fel de soluţie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Adrian Câciu a afirmat, marţi, că trebuie luate măsuri ”astfel încât economia să funcţioneze în continuare şi cetăţenii să nu aibă o pierdere a puterii de cumpărare care să nu poată fi susţinută”.  

Întrebat dacă asta înseamnă vouchere pentru alimente, ministrul a precizat: ”Ar putea însemna orice fel de soluţie care vine în sprijinul persoanelor cu venituri mici. În discuţiile pe care le-am avut la ECOFIN am obţinut acest cadru temporar de ajutoare de stat cu care putem veni în sfera economiei şi a gospodăriilor”.  

Potrivit ministrului de Finanţe, prioritar este în acest moment să fie menţinută puterea de cumpărare.  

”Inflaţia este destul de ridicată, nu este nouă, anul trecut poate era mai bine să acţionăm mai din timp (...) Trebuie ca puterea de cumpărare a cetăţenilor să fie menţinută, iar economia trebuie să funcţioneze. Ca mai mare problemă pe care economia o are sunt preţurile la energie şi la combustibili, care pot declanşa un efect al bulgărelui de zăpadă”, a mai declarat Adrian Câciu.  

Potrivit acestuia, fondurile europene sunt prioritare, având fonduri din exerciţiul financiar 2014 – 2020 care încă sunt nefolosite.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.