Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) din Statele Unite a emis miercuri trei propuneri de directive pentru avioanele Boeing 777-200 echipate cu motoare Pratt & Whitney (PW), după o defecţiune la un motor produsă în februarie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directivele vor impune inspecţii şi consolidarea unei părţi cheie a acestui tip de motor şi vor permite avioanelor Boeing 777-200 echipate cu motoare PW4000, care sunt destinate curselor pe distanţe lungi, să revină în funcţiune.

O defecţiune a lamei ventilatorului a determinat defectarea unui motor pe o aeronavă United Airlines 777-200 cu destinaţia Honolulu, după decolarea din Denver pe 20 februarie.

Incidentul a avut ca efect o ploaie de resturi peste oraşele din apropiere, dar nimeni nu a fost rănit şi avionul a revenit în siguranţă pe aeroport.

FAA a declarat că solicită consolidarea carcasei motorului, inspecţia îmbunătăţită a palelor ventilatorului motorului şi inspecţia altor sisteme şi componente.

Directivele vor necesita acţiuni corective bazate pe rezultatele inspecţiei.

În februarie, FAA a ordonat inspectarea imediată a avioanelor 777 cu motoare PW4000 înainte de alte zboruri, după ce anchetatorii au descoperit că o lamă de ventilator crăpată a motorului United era în concordanţă cu uzura metalică.

United şi Boeing nu au comentat imediat. Pratt & Whitney, parte a Raytheon Technologies, a declarat miercuri că inspecţia palelor ventilatorului este ”deja în curs” şi ar putea ” să fie efectuată pe teren de personal instruit, pe aripă sau în apropierea acesteia”.

United, singurul operator american de avioane 777 cu motor PW4000, are 52 dintre acele avioane care sunt consemnate la sol.

Directorul general al United, Scott Kirby, a remarcat că menţinerea voluntară la sol a acestor 52 de avioane de către compania aeriană nu a fost ieftină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.