Liderul democrat din Senatul SUA, Chuck Schumer, a declarat marţi că el şi administraţia preşedintelui Joe Biden discută cu aliaţi şi companii pentru a aborda interdicţia Chinei privind vânzările de cipuri de memorie produse de Micron Technology, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Restricţiile din această săptămână impuse de autoritatea de reglementare a spaţiului cibernetic din China împotriva Micron, cel mai mare producător de cipuri de memorie din SUA, sunt cele mai recente dintr-o dispută comercială din ce în ce mai extinsă între primele două economii ale lumii.

”Acţiunea anunţată a guvernului chinez împotriva Micron nu se bazează pe fapte şi este o utilizare îngrijorătoare a constrângerii economice împotriva SUA”, a declarat liderul majorităţii din Senat, Chuck Schumer, într-un comunicat.

”Colaborez îndeaproape cu administraţia Biden pentru a clarifica guvernului chinez că acest tip de comportament este inacceptabil şi neproductiv”, a spus Schumer.

Autoritatea de reglementare a spaţiului cibernetic din China a declarat duminică că Micron a eşuat în testele de evaluare a securităţii reţelei şi că va interzice operatorii de infrastructură cheie să cumpere de la companie.

Micron a prognozat luni o reducere a veniturilor cu un procent de o singură cifră, după interdicţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.