Acţiunile grupului chinez de tehnologie Tencent au scăzut luni cu 10% la bursa din Hong Kong, în urma informaţiilor publicate de Wall Street Journal privind o amendă record care ar urma să fie impusă de autorităţile de reglementare de la Beijing pentru încălcarea regulilor privind spălarea de bani, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Persoane familiare cu problema, citate de publicaţie, a spus că WeChat Pay, serviciul de plăţi mobile al Tencent, a permis transferul de fonduri în scopuri ilicite, cum ar fi jocurile de noroc.

De asemenea, Tencent nu a respectat pe deplin regulile privind verificarea identităţii comercianţilor şi a persoanelor fizice, precum şi a sursei fondurilor acestora, a spus ziarul.

Tencent nu a fost disponibil imediat pentru a comenta atunci când a fost contactat de CNBC luni.

Acţiunile companiei de tehnologie au scăzut cu aproape 10%, până la 331,80 dolari Hong Kong (42,38 dolari) pe unitate, cel mai scăzut nivel de închidere din 5 decembrie 2019.

De la un nivel record de închidere de 766,50 de dolari Hong Kong consemnat în ianuarie 2021, acţiunile Tencent au pierdut aproximativ 56%, reducând valoarea de piaţă a grupului cu peste 500 de miliarde de dolari.

Articolul WSJ vine după mai bine de un an de înăsprire intensă a reglementărilor din partea Beijingului asupra sectorului tehnologic al ţării, care a încercat să saducă sub control puterea companiilor şi să elimine unele dintre presupusele comportamente nepotrivite ale celor mai mari companii de tehnologie.

China a încercat să introducă reglementări de la domeniul antitrust şi până la protecţia datelor.

Un accent special al autorităţilor de reglementare a fost acordat furnizorilor de servicii finanicare din afara sectorului bancar, cum ar fi Tencent şi Ant Group, afiliat grupului Alibaba.

Aceste companii oferă servicii financiare, dar fără reglementările stricte cu care se confruntă băncile. China doreşte să schimbe această situaţie.

 Până acum, Tencent a reuşit să scape de o lovitură majoră din partea autorităţilor de reglementare, spre deosebire de Alibaba şi Meituan, care au fost lovite ambele de amenzi antitrust.

Wall Street Journal a spus că potenţiala amendă a lui Tencent ar putea fi de cel puţin câteva sute de milioane de yuani, dar că este încă în curs de deliberare.

Luni au fost afectate şi acţiunile altor companii de tehnologie listate la Hong Kong.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.