Acţiunile retailerului de materiale de construcţii MAM Bricolajau au intrat de joi la tranzacţionare pe piaţa AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al BVB, sub simbolul bursier MAM. Compania vrea să deschidă noi magazine în Bucureşti şi alte oraşe precum Braşov, Cluj-Napoca sau Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Retailerul de materiale de construcţii MAM Bricolaj (MAM) a debutat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în data de 21 ianuarie, pe piaţa AeRO din cadrul Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB. Momentul a fost marcat prin deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare la sediul BVB de către fondatorul şi directorul general al MAM Bricolaj, Cristian Găvan, alături de directorul general adjunct al TradeVille, Ovidiu Dumitrescu, consultantul autorizat care a asistat listarea companiei şi plasamentul privat care a precedat venirea la bursă”, anunţă bursa.

Societatea a derulat în septembrie 2020 un plasament privat, intermediat de SSIF TradeVille, prin care a atras aproape 8,5 milioane lei. În cadrul plasamentului privat au fost subscrise 744.418 acţiuni, ceea ce a dus la o suprasubscriere cu 76% a numărului de acţiuni scos la vânzare, de 423.000. Pachetul de acţiuni a fost cumpărat de 65 de investitori, la un preţ de 20 de lei/ acţiune, ceea ce a oferit MAM Bricolaj o capitalizare anticipată de aproape 33,9 milioane lei. Fondurile atrase prin plasamentul privat vor fi folosite de companie pentru deschiderea de noi magazine în Bucureşti şi alte oraşe precum Braşov, Cluj-Napoca sau Iaşi.

”Venirea MAM Bricolaj la Bursa de Valori Bucureşti ne bucură în primul rând pentru că este o premieră, fiind prima companie din acest segment economic care intră la Bursa de Valori Bucureşti, dar şi pentru că este o nouă dovadă a faptului că piaţa de capital susţine dezvoltarea companiilor antreprenoriale româneşti. Una dintre principalele lecţii pe care ni le-a arătat criza sanitară este că trebuie să ne bazăm mai mult pe afacerile româneşti şi, totodată, să le susţinem, care, de altfel, este şi obiectivul principal al Bursei de Valori Bucureşti. Suntem convinşi că ne îndeplinim acest rol, iar rundele de finanţare de peste 2,1 miliarde euro derulate doar în precedenţii doi ani o dovedesc pe deplin”, a declarat Radu Hanga, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.

La rândul lor, reprezentanţii companiei spun că listarea la bursă este o direcţie strategică a companiei, parte a planului de extindere accelerată a reţelei de magazine MAM Bricolaj în principalele centre urbane din România.

”Ne propunem săfolosim toate pârghiile oferite de piaţa de capital pentru susţinerea creşterii accelerate şi să dezvoltăm un parteneriat de succes cu investitorii de la bursă. Prin extinderea reţelei de magazine ne dorim să fim mai aproape de clienţi şi să le oferim o alternativă mai eficientă de a-şi procura mobilă sau accesorii de mobilă şi de a beneficia şi de facilitatea primirii unei consultanţe profesioniste la pachet cu serviciul de proiectare de mobilă", a afirmat Cristian Găvan, fondatorul şi directorul general al MAM Bricolaj.

MAM Bricolaj a fost înfiinţată în 2011 de către Cristian Găvan, având ca principale direcţii de business comercializarea de materiale şi accesorii de mobilă si produse conexe, bricolaj în mobilă şi oferirea de servicii de proiectare în mobilă. În prezent, compania operează două magazine în Bucureşti şi un magazin online, fiind pregătită să se extindă în alte arii metropolitane importante din ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.