Acţiunile Porsche vor fi listate joi, la bursa din Frankfurt, la preţul de 82,50 euro pe unitate, nivelul superior al intervalului publicat de grupul-părinte al producătorului de automobile de lux, la începutul acestei luni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volkswagen stabilise un interval de preţ cuprins între 76,50 de euro pe acţiune şi 82,50 euro pe acţiune, pentru oferta publică iniţială a Porsche, iar bookmakerii sugeraseră în această săptămână că va fi atins nivelul maxim al intervalului propus.

Volkswagen vizează o evaluare de până la 75 de miliarde de euro (75,1 miliarde de dolari) pentru producătorul de maşini sport de lux Porsche, în ceea ce ar fi a doua cea mai mare ofertă publică iniţială (IPO) a Germaniei din istorie.

Oferta publică a Porsche ar putea deveni totodată a treia mare listare înregistrată vreodată în Europa, potrivit datelor Refinitiv.

Ca parte a listării, 911 milioane de acţiuni Porsche AG vor fi împărţite în 455,5 milioane de acţiuni preferenţiale şi 455,5 milioane de acţiuni ordinare.

Până la 113.875.000 de acţiuni preferenţiale, fără drept de vot, vor fi plasate investitorilor pe parcursul IPO.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.