Acţiunile marilor companii europene au înregistrat marţi cea mai mare creştere zilnică de după 2008, susţinute de măsurile de stimulare anunţate de guverne şi bănci centrale, investitorii cumpărând active aflate la minimele ultimilor şapte ani, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele pan-European STOXX 600 a urcat cu 8,4%, cel mai mult după 2008, dar se află încă cu circa 30% sub un maxim record atins în februarie, în urma panicii provocate de pandemia de coronavirus..

Aproape toate componentele indicelui au fost tranzacţionate în creştere, stimulate şi de evoluţia pozitivă a burselor din Statele Unite.

Aşa-numitul indice al volatilităţii, .V2TX, a scăzut la 52,53, cel mai redus nivel atins în aproape două săptămâni, după ce a atins maximele ale ultimilor 12 ani în această lună.

”Având în vedere cum au decurs tranzacţiile în ultima lună, nu am încredere că ce a fost mai rău a trecut, dar în ultima săptămână am observat mai multă stabilitate”, a declarat Craig Erlam, analist senior pentru Marea Britanie şi regiunea EMEA la firma OANDA.

Preţurile metalelor şi ale petrolului au crescut la rândul lor.

Indicele londonez FTSE 100 a urcat cu 9%, DAX al bursei din Frankfurt cu 10,98, CAC 40 al bursei din Paris cu 8,4%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a crescut cu 8,9%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid cu 7,8%.

Traderii abia dacă au reacţionat la datele privind activităţile de afaceri din zona euro, care au scăzut peste aşteptări în martie, în condiţiile în care magazinele, restaurantele şi birourile şi-au oprit activităţile.

FTSE MIB a consemnat cea mai bună evoluţie zilnică din ultimii 10 ani, datele indicând o încetinire a numărului de cazuri noi de COVID-19.

Acţiunile Takeaway.com, cel mai mare serviciu online pentru livrări de mâncare, au închis în creştere cu 9,3%. Compania a anunţat că va permite o amânare a plăţilor pentru restaurantele de pe platforma companiei care au fost afectate de coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.