Acţiunile cresc din Asia până în Europa, susţinute de stabilizarea lirei sterline şi de tendinţa pozitivă a cotaţiei petrolului, investitorii anticipând că autorităţile guvernamentale se vor folosi de măsuri de stimulare pentru a atenua impactul deciziei Marii Britanii de ieşire din Uniunea Europeană, relatează Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderii europeni se reunesc din nou miercuri, la Bruxelles, în cadrul Consiliului European, pentru a discuta despre ieşirea Marii Britanii din UE.

Coreea de Sud a anunţat marţi un program de măsuri de stimulare, în timp ce şeful Băncii Japoniei, Haruhiko Kuroda, a spus miercuri că va suplimenta lichidităţile din piaţa financiară, dacă va fi nevoie.

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 este în creştere cu 1,4%, după un avans de 2,6% consemnat marţi.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra este în urcare cu 1,65%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,9%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,33%. La Madrid, indicele IBEX 35 avansează cu 1,8%, iar FTSE MIB al bursei din Milano cu 1,94%.

In Asia, indicele MSCI Asia Pacific a urcat cu 1,8%.

Lira sterlină este în creştere cu 0,2%, la 1,3367 dolari pe unitate, continuând avansul de 0,9% consemnat marţi. Vineri şi luni, lira s-a depreciat cu un record de 11%, la 1,3121 dolari pe unitate, cel mai redus nivel din ultimii 31 de ani. Lira este în creştere cu 0,2%.

Lira turcească creşte cu 0,5%, dovedind rezistenţă după atentatul din aeroportul din Istanbul, în care cel puţin 36 de oameni au murit, iar alţi 147 au fost răniţi.

Cotaţia petrolului WTI, de referinţă în SUA, este în urcare cu 1%, la 48,35 dolari pe baril, continuând avansul de 3,3% consemnat în ziua precedentă.

Cotaţia petrolului Brent, de referinţă la Londra, creşte cu 1,1%, la 49,1 dolari pe baril.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.