Acţiunile companiilor din sectorul călătoriilor şi cel de retail au urcat miercuri indicele FTSE 100 la un nivel record, în cea mai bună evoluţie a acestuia din ultimele cinci luni, în timp ce titlurile companiei Next au avut cel mai mult de câştigat, în urma îmbunătăţirii perspectivei referitoare la profit, după rezultate trimestriale solide, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele FTSE 100 a încheiat tranzacţiile în urcare cu 1,7%, iar acţiunile Compass Group, International Consolidated Airlines, Whitbread şi Rolls-Royce au consemnat printre cele mai mari creşteri.

Indicele companiilor cu capitalizare medie, concentrat pe piaţa internă, a avansat cu 1,9%, marcând cea mai bună evoluţia din ianuarie 2020. Indicele a fost susţinut de o creştere de 4,4% a sub-indicelui companiilor din sectorul călătoriilor. Acţiunile Cineworld, Carnival, SSP Group şi EasyJet au înregistrat creşteri cuprinse între 4,3% şi 7,5%.

Acţiunile retailerului britanic de modă Next au urcat cu 7,5%, după ce compania a depăşit cu mult estimările privind vânzările la preţuri integrale şi şi-a îmbunătăţit estimprile de profit.

”Am văzut panică pe piaţă, dar acum am revenitv la normal. Având în vedere incertitudinile referitoare la redresarea economică pentru restul anului, investitorii consideră că băncile centrale vor rămâne precaute, cimentând speranţele că anul viitor nu vor avea loc creşteri ale dobânzilor”, a declarat Edward Moya, analist senior la OANDA.

Indicele FTSE 100 a crescut cu 8,3% în acest an, susţinut de costurile scăzute de împrumut şi de optimismul privind redeschiderea economiei, chiar dacă creşterile au fost limitate de revenirea la creştere a cazurilor de Covid-19, nivelul ridicat al inflaţiei şi precauţia băncilor centrale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.