Acţiunile companiei americane AMC Entertainment Holdings, care gestionează cea mai mare reţea de cinematografe din lume, au crescut miercuri cu peste 40%, la un nou maxim record, continuând avansul accelerat în care preţul titlurilor s-a mărit de peste trei ori de la jumătatea lunii mai, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Titlurile AMC au urcat cu 47%, la 47,25 de dolari pe unitate, iar valoarea de piaţă a companiei a crescut la peste 19 miliarde de dolari, eclipsând-o pe cea a retailerului de jocuri video GameStop, un alt favorit al micilor investitori de pe forumuri precum WallStreetBets, al companiei Reddit, a cprui capitalizare a depăşit recent 18 miliarde de dolari.

Creşterea acţiunilor AMC a avut loc la o zi după ce fondul de hedging Mudrick Capital a vîndut, în câştig, o participaţie de 230 de milioane de dolari la companie, la scurt timp după ce a cumpărat-o, afirmând că AMC este supraevaluată, potrivit unei surse apropiate situaţiei.

Investitorii nu au părut deranjaţi de această vânzare, caracterizată de unii analişti ca fiind o încercare de a obţine profit de pe urma creşterii acţiunilor AMC.

Compania AMC, ale cărei acţiuni au urcat în acest an cu aproape 2000%, se află printre cei mai mari câştigători ai interesului atras de aşa-numitele acţiuni meme, alimentat parţial de o nouă generaţie de traderi activi pe reţelele de socializare. Preţul acestor acţiuni a urcat de la circa 2 dolari pe unitate, la sfârşitul anului trecut, la peste 40 de dolari în prezent.

Acţiunile GameStop au scăzut cu circa 1% , iar cele ale companiei Blackberry, o altă favorită a investitorilor mici, au urcat cu 12%.

Criptomoneda Dogecoin a avansat recent cu peste 30%, potrivit coingecko.com, după ce Coinbase Global a anunţat că aceasta va fi disponibilă pe platforma sa.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.