Preşedintele Microsoft Brad Smith a declarat marţi că gigantul american de software a convenit asupra unui acord de licenţă pe 10 ani care va aduce jocurile Activision pe platforma Nvidia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul estest cel mai recent efort al Microsoft de a convinge autorităţile de reglementare, în special din Europa, că planul său de a cumpăra producătorul de jocuri video Activision nu ar trebui să fie blocat din motive de antitrust.

Smith a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că este acum mai optimist în ceea ce priveşte finalizarea achiziţiei Activision, după acordul de licenţiere cu Nvidia, precum şi după un acord similar cu Nintendo.

Smith a mai spus că Nvidia sprijină oferta producătorului Xbox de a cumpăra Activision, care a fost analizată de autorităţile de reglementare antitrust din Statele Unite şi Europa.

Oficialii europeni au transmis Microsoft un avertisment cu privire la acord, la începutul acestei luni, în timp ce Comisia Federală pentru Comerţ din SUA a cerut unui judecător să blocheze acordul.

Nvidia a declarat într-un comunicat că a încheiat un acord pe 10 ani cu Microsoft pentru a începe imediat să lucreze la integrarea jocurilor Xbox în serviciul său de jocuri de streaming GeForce Now, care are 25 de milioane de utilizatori în peste 100 de ţări.

Smith a spus că speră că rivalul Sony Group va lua în considerare să facă acelaşi tip de înţelegere cu Nvidia.

Sony a condus opoziţia faţă de acordul Microsoft-Activision, spunând că anul trecut este ”rău pentru concurenţă, rău pentru industria jocurilor de noroc şi rău pentru jucătorii înşişi”.

În afară de Sony şi Nvidia, companii precum Google, parte a grupului Alphabet, şi-au exprimat îngrijorarea la FTC cu privire la acord, potrivit informaţiilor presei.

Microsoft s-a angajat să păstreze jocul ”Call of Duty” pe PlayStation Sony.

Popularitatea francizei ”Call of Duty” este neatenuată la aproape două decenii de la lansare, cea mai recentă versiune atingând vânzări de 1 miliard de dolari în primele 10 zile din octombrie.

Gigantul tehnologic din SUA a spus că acordul cu Activision reprezintă mai mult decât ”Call of Duty”. A spus că preluarea companiei care produce, de asemenea, jocurile ”Overwatch” şi ”Candy Crush” i-ar susţine creşterea în domeniul jocurilor mobile, PC şi cloud, precum şi în console, ajutându-l să concureze cu Tencent şi Sony.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.