Gigantul american Accenture a anunţat o investiţie de 3 miliarde de dolari pe o perioadă de trei ani în divizia sa Data & AI, oferind clienţilor din toate industriile posibilitatea să progreseze rapid, responsabil şi să folosească Inteligenţa Artificială (IA) pentru a obţine o creştere accelerată, eficienţă şi rezilienţă. Compania va dubla numărul de talente în domeniul IA la 80.000 de persoane prin angajări, achiziţii şi formare profesională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Accenture (NYSE: ACN) a anunţat astăzi o investiţie de 3 miliarde de dolari pe o perioadă de trei ani în divizia sa Data & AI, oferind clienţilor din toate industriile posibilitatea să progreseze rapid, responsabil şi să folosească Inteligenţa Artificială (IA) pentru a obţine o creştere accelerată, eficienţă şi rezilienţă”, anunţă compania.

Investiţia se bazează pe poziţia de lider de peste zece ani a Accenture în domeniul Inteligenţei Artificiale. Expertiza companiei cuprinde peste 1.450 de brevete şi cereri de brevete în curs de examinare la nivel mondial şi sute de soluţii la scară largă pentru clienţi, de la marketing la retail şi de la securitate la producţie. Accenture a încorporat IA în abordarea sa de furnizare a serviciilor, generând eficienţă, perspective şi accelerând valoarea pentru mii de clienţi prin intermediul platformelor sale de top pe piaţă, precum myWizard, SynOps şi MyNav.

"Există un interes fără precedent în toate domeniile de inteligenţă artificială, iar investiţia substanţială pe care o facem în divizia noastră Data&AI va ajuta clienţii să treacă de la interes la acţiune şi la valoare, într-un mod responsabil şi cu exemple clare. Companiile care construiesc o bază solidă de Inteligenţă Artificială prin adoptarea şi extinderea tehnologiei acum, când aceasta este matură şi oferă o valoare clară, vor fi mai bine poziţionate pentru a se reinventa, a concura şi a atinge noi niveluri de performanţă. Clienţii noştri operează în medii complexe şi, într-un moment în care tehnologia se schimbă rapid, înţelegerea noastră profundă a soluţiilor din ecosistem ne permite să îi ajutăm să se orienteze rapid şi eficient pentru a lua decizii inteligente", a declarat Julie Sweet, preşedinte şi CEO, Accenture.

Accenture lucrează în prezent cu mulţi clienţi la proiecte de inteligenţă artificială generativă, cum ar fi sprijinirea unui grup hotelier în gestionarea cererilor clienţilor sau a unui sistem judiciar în sintetizarea informaţiilor despre procesele judiciare din sute de mii de documente complexe.

Anunţul de astăzi include o serie de investiţii pe care Accenture le face pentru a ajuta companiile să dezvolte noi strategii, modele de operare  şi arhitectura digitală de bază de care vor avea nevoie pentru a valorifica inovaţia IA.

Accenture va investi în resurse, soluţii pentru industrie, ventures, achiziţii, talente şi parteneriate de ecosistem, care vor aprofunda şi dezvolta noi competenţe şi abilităţi pentru Inteligenţa Artificială cu rol de diagnosticare, predicţie şi generare.

Divizia Data & AI îşi va dubla personalul, ajungând la 80.000 de profesionişti, printr-un mix de angajări, achiziţii şi training.

Noul AI Navigator for Enterprise este o platformă generativă bazată pe inteligenţă artificială, care va ajuta clienţii să definească cazuri de afaceri, să ia decizii, să parcurgă traseele de inteligenţă artificială, să aleagă arhitecturi şi să înţeleagă algoritmii şi modelele pentru a genera valoare în mod responsabil. Pornind de la eforturile proprii ale Accenture, platforma va include resurse menite să accelereze practicile responsabile de Inteligenţă Artificială şi programele de respectare a conformităţii.

Accenture va crea acceleratoare pentru pregătirea în materie de date şi inteligenţă artificială în 19 industrii distincte, precum şi modele industriale şi funcţionale predefinite care să profite de noile capacităţi generative ale inteligenţei artificiale.

Pentru a avansa în utilizarea inteligenţei artificiale generative, Centrul pentru Inteligenţa Artificială Avansată este dedicat maximizării valorii acestei tehnologii la nivelul clienţilor şi în cadrul Accenture. Acest lucru include cercetare şi dezvoltare şi investiţii extinse pentru a reimagina furnizarea de servicii folosind capabilităţi generative şi alte capabilităţi emergente de inteligenţă artificială.

Accenture va investi în relaţii noi şi existente în cadrul ecosistemelor sale de cloud, date şi inteligenţă artificială de top din industrie, pentru a reinventa tipul de muncă realizat pentru clienţi. De exemplu, dezvoltatorii care folosesc modele pre-construite pentru a îmbunătăţi prototiparea sau creatorii care construiesc medii virtuale dinamice care se pot adapta în funcţie de schimbările din lumea reală.

"În următorul deceniu, Inteligenţa Artificială va fi o mega-tendinţă, care va transforma industriile, companiile şi modul în care trăim şi lucrăm, pe măsură ce Inteligenţa Artificialî generativă va transforma munca realizată în 40% din timp. Practica noastră extinsă de Data & AI reuneşte întreaga putere şi amploare a Accenture în crearea de soluţii specifice fiecărui domeniu, care îi vor ajuta pe clienţii noştri să valorifice întregul potenţial al IA pentru a-şi remodela strategia, tehnologia şi modul de lucru, generând inovaţie şi valoare în mod responsabil şi mai rapid ca niciodată", a declarat Paul Daugherty, director executiv al grupului Accenture Technology.

Accenture este o companie globală de servicii profesionale care ajută companii, guverne şi alte organizaţii să îşi construiască nucleul digital, să îşi optimizeze operaţiunile, să accelereze creşterea veniturilor şi să îmbunătăţească serviciile pentru cetăţeni. Deserveşte clienţi din peste 120 de ţări.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.