Anul trecut a adus un nou record în ceea ce priveşte veniturile dezvoltatorilor de aplicaţii şi jocuri mobile, venituri care au crescut semnificativ faţă de 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sensor Tower a calculat că veniturile generate de aplicaţii în 2020 - prin achiziţii directe, abonamente ori microtranzacţii - s-au ridicat în total pe Android şi iOS la suma record de 111 miliarde de dolari.

Faţă de cele 85,2 miliarde de dolari generate în 2019, anul trecut a adus o creştere a veniturilor de 30,2%.

App Store este în continuare mult peste Google Play la acest capitol. Magazinul Apple a generat 72,3 miliarde de dolari, în creştere cu 30,3% faţă de 2019.

Google Pay a adus anul trecut 38,6 miliarde de dolari, în creştere cu 30% de la cele 29,7 miliarde de dolari din 2019.

Cum cele două platforme au avut creşteri similare în ceea ce priveşte veniturile, Google nu a reuşit să micşoreze distanţa ce-l separă de Apple. App Store a adus cu 87,3% mai mulţi bani pentru dezvoltatori decât Google Play.

Dincolo de jocuri, care atrag de regulă cei mai mulţi bani, categoria care a performat cel mai bine anul trecut în App Store a fost Entertainment-ul. Aplicaţiile din această categorie au generat 5,3 miliarde de dolari, în creştere cu 29,3%.

Pe Android, cel mai bine au mers aplicaţiile de socializare. Acestea au atras 1,2 miliarde de dolari anul trecut.

Cât despre jocuri, acestea au generat 79,5 miliarde de dolari din cele 111 miliarde de dolari investiţi în total în aplicaţii anul trecut, în creştere cu 26%.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.