Muzeul Naţional de Geologie din Şoseaua Kiseleff, va putea fi vizitat gratuit sâmbătă, de Ziua Pământului, în intervalul orar 11.00-15.00, anunţă instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzeografii îi vor ghida pe vizitatori prin toată istoria Pământului, şi le vor explica cum fiecare verigă din evoluţia planetei este legată de un “dezastru” benefic, care a creat imaginea actuală a Pământului, anunţă organizatorii. 

Pe 22 aprilie, accesul în Muzeul Naţional de Geologie este permis în regim de gratuitate. Se vor deşfăsura ghidaje, în intervalul orar 11.00-15.00, în baza unei programări prealabile, numai pentru grupuri de minim 10 vizitatori, maxim 25 de vizitatori.

În fiecare an, ziua de 22 aprilie este considerată “Ziua Pământului” şi este sărbătorită în majoritatea ţărilor lumii.

În data de 22 aprilie 1970 a luat fiinţă mişcarea pentru protejarea mediului. De atunci, în fiecare an, această zi se marchează pentru a aduce în atenţia oamenilor necesitatea protejării mediului inconjurator, pentru a conştientiza populaţia privind necesitatea conservării resurselor naturale ale lumii şi pentru ca problematica ecologică să devină parte integrantă a educaţiei şi culturii. 

Pământul a luat naştere acum 4,5 - 5 miliarde de ani, în urma unei explozii violente numită Big-Bang.

”A fost la început ca o minge de foc, acoperită de vulcani care aruncau nori de vapori şi de gaze. Aceştia, s-au adunat într-un strat gros, care a împedicat pătrunderea razelor Soarelui. Pe măsură ce stratul se îngoşa şi se răcea, aburii s-au transformat în picături de apă şi a început să plouă. A plouat mii de ani, iar sfera de foc a început să se răcească; aşa s-au format primele oceane şi primele zone de uscat. In oceanul primordial a apărut viaţa, primele creaturi fiind compuse dintr-o singură celulă. Milioane de ani mai târziu, unele bacterii (algele verzi-albăstrui) au început să se folosească de lumina Soarelui pentru a se hrăni. A apărut oxigenul, care a dat naştere stratului de ozon, iar formele de viaţă au început să se diversifice şi să ocupe tot mai mult spaţiu. După sute de milioane de ani s-a format primul continent (Pangeea). Apoi au apărut  forme de viaţă evoluate, care au “urcat” din mare pe uscat. După alte sute de milioane de ani s-au format continentele, au apărut reptilele, iar vegetaţia a devenit mai bogată. Evoluţia a continuat de-a lungul anilor, continuă şi astăzi şi va continua, pentru că Pământul este o planetă vie, în strânsă legătură cu universul din care s-a născut”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.