Ziua Mondială a Teatrului va fi marcată de Televiziunea Română prin transmiterea spectacolului ”Unchiul Vanea”, cu actorii Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ şi Horaţiu Mălăele în distribuţie, pe 27 martie, de la ora 20.10, la TVR 2, pe durata difuzării urmând să fie afişate conturile în care pot fi făcute donaţii în cadrul campaniei ”Artişti pentru artişti”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul ”Unchiul Vanea”, de Anton Cehov, în regia lui Yury Kordonsky, programat de Casa de Producţie TVR, îi mai are în distribuţie pe actorii: Ana Ioana Macaria, Coca Bloos, Andreea Bibiri, Cornel Scripcaru, Ionel Mihăilescu şi Demeter András István, informează TVR. 

Scenografia este semnată de Elena Dmitrakova, iar traducerea este realizată de Moni Ghelerter şi de Radu Teculescu.

Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită pe 27 martie, a fost organizată pentru prima dată la Viena, în 1961, în timpul celui de-al IX-lea Congres mondial al Institutului Internaţional de Teatru. În 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de Centrele naţionale ale Institutului Internaţional de Teatru.

În fiecare an, o personalitate recunoscută la nivel internaţional este invitată să transmită un mesaj întregii comunităţi de artişti. Mesajul este tradus apoi în peste 50 de limbi, citit spectatorilor înaintea reprezentaţiei din 27 martie, publicat în ziare şi reviste, difuzat la radio şi televiziune.

Mesajul a fost transmis până în prezemnt de personalităţi precum Jean Cocteau (1962), Arthur Miller (1963), Richard Burton (1974), Ellen Stewart (1975), Eugen Ionesco (1976), Radu Beligan (1977), Peter Brook (1988), Augusto Boal (2009) şi John Malkovich (2012). Anul acesta, mesajul va fi transmis de actriţa franceză Isabelle Huppert, potrivit World Theatre Day.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.