Violonistul Nigel Kennedy a anulat un concert la Royal Albert Hall, după ce postul de radio Classic FM i-a interzis să cânte piese de Jimi Hendrix, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kennedy a spus că decizia de „prejudiciu cultural” echivalează cu „segregarea muzicală”, afirmând că postul de radio pe care l-a numit „Jurassic FM” preferă ca el să interpreteze „Anotimpurile” de Vivaldi la show-ul de miercuri. 

El intenţiona să cânte câteva melodii de Hendrix cu Chineke!, o orchestră de tineri de culoare şi muzicieni de diverse etnii, dar i s-a comunicat că muzica starului rock „nu este potrivită” pentru ascultătorii postului. Classic FM, care organiza evenimentul, a preferat să difuzeze Cele patru anotimpuri de Vivaldi. 

Artistul a spus că nu a avut altă opţiune decât să anuleze concertul. 

„Este segregare muzicală”, a spus el. „Dacă s-ar aplica oamenilor, ar fi ilegal. Dacă acest tip de mentalitate persistă în arte, atunci nu am reparat problema prejudecăţilor. Prejudiciul în muzică este complet îngrozitor. Pur şi simplu spun prin asta că Hendrix este potrivit la Clubul Marquee dar nu şi la Albert Hall”. 

Kennedy, cel mai bine vândut violonist din toate timpurile, a înregistrat cel mai bine vândut disc clasic în 1989 cu „Anotimpurile” de Vivaldi. Este cunoscut ca vechi fan Hendrix. În 1999, el a lansat „The Kennedy Experience”, o colecţie de opt interpretări clasice printre care „Purple Haze” şi „Third Stone from the Sun”.

Pentru Classic FM, el plănuia să cânte unul dintre cele mai cunoscute cântece ale lui Hendrix, „Little Wing”, cu „linia melodică celtică” în stilul Ralph Vaughan Williams, care a fost inspirat de cântecele celtice. „Little Wing se potriveşte mai mult unui concert de muzică clasică decât „Anotimpurile” mele unde folosesc o vioară electrică sau multă improvizaţie de grup”. 

Classic FM nu a vrut să comenteze. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.