Actriţa Olga Tudorache, în vârstă de 88 de ani, a murit în noaptea de marţi spre miercuri, la Spitalul Elias din Capitală, unde era internată din 9 octombrie. Mai mulţi actori i-au mulţumit Olgăi Tudorache pentru tot ce a însemnat în teatrul românesc şi au transmis mesaje emoţionante la despărţirea de "marea doamnă". "Acum e linişte, Regina mea mamă!", este unul dintre mesaje, transmis de actriţa Carmen Tănase. Sala Mare a Teatrului Metropolis din Bucureşti, unde Olga Tudorache a jucat ultimul său spectacol, va fi numită curând în memoria actriţei, a spus directorul instituţiei teatrale, George Ivaşcu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Carmen Tănase, Oana Pellea, Florin Busuioc, despre Olga Tudorache: Acum e linişte, Regina mea mamă! Va mulţumesc pentru tot!
CITEȘTE ȘI Sala Mare a Teatrului Metropolis va purta numele actriţei Olga Tudorache; Ivaşcu: Numai când tăcea pe scenă şi te emoţiona

Informaţia a fost anunţată pe Facebook de actorul Florin Călinescu şi de medicul Monica Pop.

"Români, a murit OLGA TUDORACHE...! O ARTISTĂ cât pământul ăsta! Profesoara mea, mama mea!", a scris Călinescu.

"Telefonul a sunat din nou în noapte. (...) Doamna Olga Tudorache a plecat...Regret din suflet! Am tot sperat...", a scris, miercuri dimineaţă, şi medicul Monica Pop.

Ulterior, decesul actriţei a fost anunţat şi de reprezentanţii Spitalului Elias. Ei spun că Olga Tudorache "s-a stins în linişte" în Secţia de Terapie Intensivă a spitalului.
 
"Cu adâncă părere de rău, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias anunţă trecerea în nefiinţă a celei care a fost o Mare Doamnă a Teatrului  Românesc, doamna Olga Tudorache. Dânsa s-a stins în linişte în Secţia de Terapie Intensivă a spitalului, în cursul nopţii dinspre 17 spre 18 octombrie 2017. Dumnezeu să o aibă în pază!", menţionează reprezentanţii Spitalului Elias într-un comunicat de presă transmis miercuri dimineaţă.

Olga Tudorache era internată la Spitalul Elias din Capitală din 9 octombrie. În 12 octombrie, ea a fost transferată la Terapie Intensivă.

"Doamna Olga Tudorache a fost internată în Spitalul Universitar de Urgenţă Elias în data de 9 octombrie, pentru evaluarea stării de sănătate deteriorată progresiv în ultima perioadă. Evaluarea iniţială s-a făcut cu supravegherea permanentă a parametrilor vitali. În cursul dimineţii zilei de 12 octombire, starea generală s-a agravat în concordanţă cu evoluţia imprevizibilă a bolii. Din aceste motive, doamna Olga Tudorache a fost internată începând din aceasta dimineaţă în secţia de terapie intensivă a SUUE, pentru supraveghere continuă şi continuarea tratamentului adecvat", anunţa atunci conducerea Spitalului Elias. 

Olga Tudorache s-a născut pe 11 octombrie 1929, în comuna Oituz din judeţul Bacău. În anul 1951, a absolvit Institutul de Teatru şi a intrat în echipa Teatrului Tineretului din Bucureşti, unde a jucat până în anul 1966, când instituţia teatrală a fuzionat cu Teatrul Nottara. De atunci, actriţa a jucat la Teatrul Mic, până în anul 1978, la Teatrul Foarte Mic şi la Teatrul Naţional din Bucureşti.

CITEȘTE ȘI BIOGRAFIE: Olga Tudorache, doamna teatrului românesc, premiată pentru apariţii pe scenă şi pe micul ecran. Ea a format generaţii de actori

Olga Tudorache, supranumită "doamna teatrului românesc”, este cunoscută pentru roluri precum Vitoria Lipan din ”Baltagul”, după Mihail Sadoveanu, Beatrice din ”Efectul razelor gamma asupra anemonelor”, de Paul Zindel, Regina din "Regina mamă", de Manlio Santanelli, spectacol jucat la TNB, şi mama lui Mihai Viteazul în filmul din 1970. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.