Textul semnat de Ruxandra Ţuchel a fost desemnat câştigător la concursul de dramaturgie pentru finalul piesei "Insula", de Mihail Sebastian, organizat de Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava”, din cadrul Teatrului Naţional „I.L. Caragiale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La concurs au fost înscrise 44 de texte.

În urma citirii acestor variante de final de piesă, juriul format din Marina Constantinescu, Cristiana Gavrilă şi Andrei Marinescu a reţinut în selecţia finală următoarele 5 texte: Motto: „Nu vă consolaţi cu gândul că vremurile sunt nedrepte. Nedreptatea lor morală nu ne face pe noi mai drepţi, câinoşenia lor nu e de ajuns pentru ca, neputându-le accepta, să ne socotim deja oameni.” (Boris Pasternak) -  autor Ruxandra Ţuchel; Motto: „Unde este această insulă dacă nu în noi înşine?” (Octavian Paler) - autor Andreea Nanu; Motto: „De două mii de ani” - autor Radu Macrinici; Motto: „O idee fixă este un univers închis” (Mihail Sebastian) - autor Laura-Georgiana Dîmbu; Motto: (Antipasivitate) „Ce rost mai are şi votul meu!? Cu el, fără el, tot aia e... Doamne, dar miriade de firişoare de nisip, îngemănate, durează copleşitoarea putere a pustiurilor. Miriade de picături de apă se logodesc pentru a naşte largul şi adâncul oceanelor lumii. Tot aşa, votul meu, cu al tău, cu al altor sute de mii, milioane conferă putere schimbării în bine. Încearcă, ieşi, curaj!” - autor Daniel Tei. 

Dintre acestea a fost declarat câştigător textul semnat de Ruxandra Ţuchel.

Premiul este în valoare de 2.000 de euro.

De asemenea, textul câştigător va deveni obiectul unui laborator de teatru, în cadrul Centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Ion Sava", în stagiunea 2018 - 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.