Un serial bazat pe trei romane ale scriitorului Paulo Coelho, prima producţie de acest gen, este pregătit de FremantleMedia North America, potrivit Deadline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FremantleMedia North America, Random House Studio şi Dancing Ledge Productions au semnat un acord exclusiv cu scriitorul brazilian pentru a dezvolta primul serial de televiziune bazat pe cărţile lui.

Explorând teme şi personaje din romanele „Diavolul şi domnişoara Prym” (2000), „Brida” (1990) şi „Vrăjitoarea din Portobello” (2007), thrillerul va fi centrat pe condiţia umană.

Serialul, care nu a primit încă un titlu, are în centru un tânăr preot care porneşte într-o călătorie de redescoperire şi izbăvire - ostracizat de biserica sa, fugar şi urmărit de un clan. Un agent CIA care îl urmăreşte descoperă puteri neobişnuite şi o legătură cu el mai puternică decât credea.

Coelho va prezenta fiecare episod şi va face comentarii pe temele abordate de acesta. El va fi implicat şi în procesul de creaţie. 

Companiile de producţie caută încă scenaristul care să realizeze adaptarea.

Acţiunea romanului „Diavolul şi domnişoara Prym” este plasată într-un sat. Protagonista este o chelneriţă care face un pariu cu diavolul ce duce la transformarea ei spirituală.

„Brida” vorbeşte despre o tânără irlandeză care este interesată de diverse aspecte ale magiei, dar mereu în căutare de ceva mai mult. 

„Vrăjitoarea din Portobello” are în centru o femeie născută în Transilvania, într-o comunitate romă. Ea este abandonată la naştere şi adoptată de un cuplu libanez.

Paulo Coelho, născut în 1947, la Rio de Janeiro, este cunoscut în întreaga lume pentru romanul „Alchimistul”, care a fost vândut în peste 200 de milioane de copii şi a fost tradus în peste 80 de limbi. În plus, scriitorul este o prezenţă puternică în social media - el are peste 29 de milioane de admiratori pe Facebook şi 15 milioane, pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.