Casa Christie's a anunţat, luni, vânzarea în mai a unui portret al actriţei Marilyn Monroe de Andy Warhol estimat la 200 de milioane de dolari, ceea ce ar deveni cea mai scumpă operă de artă din secol XX vândută vreodată la licitaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre tabloul „Shot Sage Blue Marilyn”, pictat în 1964 de Andy Warhol, „pictura cea mai importantă din secolul XX care va fi vândută la licitaţie într-o generaţie”, potrivit unui comunicat al Christie's de la New York, scrie AFP. 

Cu această serigrafie realizată în 1964 a vedetei Marilyn Monroe, Warhol a testat un nou format, folosind pentru fiecare din cele cinci fundaluri o culoare diferită (roşu, portocaliu, albastru turcoaz, salvie şi alb).

Această lucrare a devenit de-a lungul timpului un simbol al istoriei artei. Râvnită de mai multe ori de cumpărătorii de artă şi expusă în multe muzee din întreaga lume. Nu este prima dată când o lucrare a artistului este scoasă la licitaţie. Acestea sunt scoase constant pe piaţă, aproape 200 de lucrări pe an, potrivit The Wall Street Journal.

Dacă acest portret al actriţei va avea succesul aşteptat, va depăşi recordul unui alt tablou al lui Warhol: „Silver Car Crash (Double Disaster)” din 1963, vândut cu 105,4 milioane de dolari de Sotheby's.

Lucrarea a ajuns la Christie’s de la Fundaţia Thomas şi Doris Ammann din Zurich. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.