Într-un orăşel japonez au început lucrările pentru a ridica o barieră care să blocheze priveliştea celui mai faimos obiectiv turistic al ţării, Muntele Fuji, după ce localnicii s-au plâns de comportamentul nepotrivit al turiştilor avizi de fotografii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oraşul Fujikawaguchiko a început să construiască panouri de plasă, înalte de 2,5 metri şi lungă cât un teren de crichet de 20 de metri, într-un loc unde fluxuri nesfârşite de turişti, majoritatea străini, vizitează zilnic pentru a face fotografii cu maiestuosul munte aflat în spatele unui magazin Lawson.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Un număr record de turişti străini călătoresc în Japonia, unde numărul de vizitatori lunari a depăşit pentru prima dată 3 milioane în martie.

Muntele Fuji, cel mai înalt munte din Japonia, poate fi fotografiat din mai multe locuri din oraşul staţiune Fujikawaguchiko. Acest punct de belvedere este deosebit de popular, deoarece maiestuosul - şi activ - vulcan apare în spatele unui magazin Lawson, care sunt omniprezente în Japonia.

Datorită acestei juxtapuneri vizuale, "s-a răspândit pe reţelele de socializare reputaţia că acest loc este foarte japonez, ceea ce îl face un loc popular pentru fotografii", a declarat un oficial.

Turiştii, în mare parte nejaponezi, aglomerează o porţiune de trotuar de lângă magazinul Lawson, a spus acesta.

Măsura este, de asemenea, menită să protejeze o clinică stomatologică din apropiere împotriva turiştilor care parchează uneori acolo fără permisiune şi care au fost văzuţi chiar urcând pe acoperişul clinicii pentru a obţine fotografia perfectă, a declarat oficialul.

Oraşul şi-ar fi dorit să nu fi fost forţat să ia măsuri, a spus oficialul, adăugând că planul actual este ca ecranul să rămână ridicat până când situaţia se va îmbunătăţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.