A şaptesprezecea ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus Cluj-Napoca a început, miercuri, în Piaţa Unirii din oraş, unde 88 de expozanţi oferă volume din literaratura română şi internaţională. Târgul va include 135 de evenimente, în principal lansări de carte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Târgul Gaudeamus Cluj-Napoca se desfăşoară, de miercuri până duminică, într-un cort amplasat în Piaţa Unirii din oraş. Pe o suprafaţă de peste 600 de metri pătraţi sunt amplasate peste 60 de standuri la care vor fi prezenţi 88 de expozanţi de pe piaţa de carte şi educaţie: edituri, agenţii de difuzare de carte şi produse multimedia, instituţii de învăţământ şi edituri străine reprezentate de distribuitori de carte.

Caravana Gaudeamus a ajuns la a şaptesprezecea ediţie şi va include 135 de evenimente, în special lansări de carte.

Printre activităţi se numără şi "Raftul liber", proiect care se bazează pe principiul schimbului liber de cărţi, astfel că, pe tot parcursul târgului, cititorii pot veni să ia o carte din raft, cu condiţia să lase un alt volum în loc.

De asemenea, în cadrul evenimentului "Cărţile se întorc acasă", se va urmări ca prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor să se realizeze a unui fond de carte care, în acest an, să aibă ca beneficiar biblioteca şcolii primare din localitatea Poiana Horea, comuna Beliş, din judeţul Cluj.

În perioada 1994-2016, au fost organizate 90 de târguri sub brandul Târgul de Carte Gaudeamus, care au adus aproape 2.615.000 de vizitatori, peste 9.700 de expozanţi şi au prilejuit peste 10.500 de evenimente culturale.

Târgul va fi deschis de miercuri până sâmbătă, între orele 10.00 şi 20.00, iar duminică - între orele 10.00 şi 15.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.