Rijksmuseum din Amsterdam, care va fi redeschis la 1 iunie, va expune donaţia lui Bob Haboldt în semn de omagiu pentru victimele coronavirusului, un tablou al pictorului flamand Spranger a cărui valoare este de aproape 5 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Rijksmuseum a primit o pictură excepţională de Bartholomeus Spranger din partea colecţionarului şi negustorului de artă Bob Haboldt", au declarat reprezentanţii muzeului într-un comunicat. 

Spranger, pictor, desenator şi gravor flamand, a fost unul dintre principalii reprezentanţi al Manierismului de Nord. Tabloul său "Le Christ mort soutenu par les anges", ulei pe cupru realizat către 1587, va fi expus de la redeschiderea instituţiei, închisă de la mijlocul lui martie din cauza pandemiei. 

"Coronavirusul m-a afectat, în special emoţional. Asta m-a făcut să mă gândesc. Cum aş putea contribui? Cum să ne amintim de această perioadă?", a declarat Bob Haboldt, citat în comunicat. 

"Am decis să donez această operă excepţională a lui Bartholomeus Spranger muzeului", a continuat el. "În primul rând pentru toată lume, ca omagiu adus victimelor Covid-19, dar şi ca exemplu pentru ca fiecare să ajute muzeele. Sper că vor urma şi alţii", a adăugat el. 

Iniţial, Haboldt a pus tabloul în vânzare la prestigiosul târg de artă şi antichităţi TEFAF de la Maastricht, dar vânzarea a fost anulată după închiderea târgului din cauza epidemiei. 

O altă operă de Spranger, mai mare, a fost vândută anterior pentru 5,5 milioane de euro la TEFAF, potrivit mass-media locale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.