Muzeul Boijmans Van Beuningen din Rotterdam le propune vizitatorilor săi o experienţă inedită în lumea artei. Începând de sâmbătă, aceştia vor putea să intre în depozit, o construcţie gigant în formă de vapor acoperit cu oglinzi, care găzduieşte 151.000 de opere de artă, pe care publicul va putea să le admire în integralitate, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doar 6, 7% din colecţia completă a muzeului Boijmans Van Beuningen este expusă publicului, restul fiind depozitată în spaţii închise, a explicat pentru AFP Sjarel Ex, directorul muzeului. Dar, vizitând depozitul „nu urmaţi scenariul scris de un curator”, spune directorul, care a avut ideea conceptului. „Aici, vedeţi lucruri mai degrabă întâmplător şi simţiţi că descoperiţi lucruri”, a precizat el. 

Scopul este de a întreţine colecţia muzeului rămânând deschisă publicului, care va putea asista la restaurări. „Dacă nu o arăţi şi oamenii încetează să vorbească şi să se gândească la o piesă de artă, este foarte probabil să fie uitată. Ochii care nu se văd se uită”, a adăugat Sjarel Ex.

Chiar dacă unele muzee propun acces limitat în spaţiile lor de depozitare, la Boijmans Van Beuningen este primul depozit de această dimensiune din lume în care vizitatorii vor putea să vadă opere care sunt în general ascunse, afirmă arhitectul Winy Maas. „Această clădire vrea să aparţină tuturor. Vrea să deschidă lucruri care sunt închise publicului”, a declarat Winy Maas, care a conceput clădirea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.