Un meteorit cu o greutate de peste 30 de tone, al doilea ca mărime descoperit pe Terra, a fost excavat de oamenii de ştiinţă într-o provincie din nordul Argentinei, informează xinhuanet.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meteoritul a fost găsit pe 10 septembrie în localitatea Gancedo, aflată la o distanţă de 1.085 de kilometri faţă de Buenos Aires, a dezvăluit Mario Vesconi, preşedintele Asociaţiei Astronomice din Chaco, pentru cotidianul argentinian Clarin.

”Deşi speram să fie un meteorit mare, nu ne aşteptam ca acesta să depăşească 30 de tone. Mărimea şi greutatea lui ne-au surprins”, a spus Mario Vesconi. 

”A fost găsit în Campo del Cielo, unde s-a produs o ploaie de meteoriţi metalici în urmă cu 4.000 de ani”, au precizat autorii descoperirii.

Meteoritul va fi cântărit din nou, pentru că oamenii de ştiinţă doresc să efectueze un set de măsurători speciale, cu un grad mai mare de acurateţe.

Cel mai mare meteorit descoperit pe Terra, găsit în Namibia, a fost denumit ”Hoba” şi are o greutate de 66 de tone.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.