Un jurnalist de la Radioteleviziunea naţională congoleză (RTNC) a fost ucis în noaptea de sâmbătă spre duminică la Rutshuru, Nord-Kivu, provincie din estul Republicii Democrate Congo (RDC), scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Héritier Magayane, 26 de ani, căsătorit şi tată a doi copii, lucra din 2018 pentru staţia din Rutshuru a RTNC, i-a spus unui corespondent AFP unul dintre colegii săi, Roger Sebyeradu.

El a primit un apel telefonic de la cineva care i-a dat întâlnire şi atunci a fost ucis, a precizat Luc Albert Bakole Nyengeke, administrator militar al teritoriului Rutshuru.

Diverse bande armate sunt răspândite în regiune, dar sectorul în cauză este controlat de armata congoleză.  

"Credem că asasinarea sa este legată de serviciu", a estimat Roger Sebyeradu, "pentru că după ce l-au ucis au plecat chiar cu telefonul lui". 

Héritier Magayane modera în special emisiuni dedicate tinerilor, îi sfătuia "să facă loc păcii în locul insecurităţii cronice din regiune", a mărturisit el. 

Nord-Kivu şi provincia vecină Ituri sunt de la începutul lui mai sub asediu, măsură excepţională decretată de Kinshasa pentru a încerca să pună capăt activităţilor grupărilor armate care terorizează populaţiile încă din anii '90.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.