Un judecător brazilian a decis ca filmul „Prima ispitire a lui Hristos/ A Primeira Tentação de Cristo”, în care Iisus este prezentat ca homosexual, să fie scos de pe platforma Netflix, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul a înfuriat creştinii din Brazilia. Sediul companiei Porta dos Fundos din Rio de Janeiro, care a produs satira „A Primeira Tentação de Cristo” pentru Netflix, a fost atacat cu cocktailuri Molotov în ajunul Crăciunului. Un bărbat crezut că a fost parte în atac a plecat în Rusia, iar Interpolul face demersuri pentru arestarea lui.

Peste 2,3 milioane de persoane au semnat o petiţie în care era cerută eliminarea programului special.

Realizatorii lui au fost acuzaţi de blasfemie. În film, Iisus îl aduce acasă pe iubitul lui, Orlando, pentru a-l prezenta Familiei Sfinte. Din distribuţie fac parte Gregório Duvivier şi Fábio Porchat.

„Iisus împlineşte 30 de ani şi prezintă familiei un oaspete-surpriză. Un program special de Crăciun atât de smintit, încât n-ar putea fi realizat decât de Porta dos Fundos”, este descrierea de pe platformă.

În hotărâre, judecătorul Benedicto Abicai din Sao Paulo a spus: „Dreptul la libertatea de exprimare nu este absolut”.

Interdicţia de difuzare a producţiei este temporară. Abicai a precizat că decizia temporară va linişti spiritele până ce o decizie finală va fi luată de o curte superioară de justiţie.

Nu au fost făcute comentarii nici de Netflix, nici de Porta dos Fundos.

Porta dos Fundos a câştigat un premiul Emmy pentru programul special de Crăciun din 2018, „The Last Hangover”, în care Iisus şi discopolii erau prezentaţi după o noapte de petrecere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.