Prezentatorul de radio Sideman a demisionat sâmbătă de la BBC din cauza deciziei corporaţiei de a include o insultă rasistă într-un material informativ despre un atac rasist petrecut în Bristol în urmă cu câteva săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sideman, care lucra la postul Radio 1Xtra, a transmis într-un mesaj publicat pe Instagram că difuzarea cuvântului „se simte ca o palmă peste faţa comunităţii noastre”.

Actorul şi prezentatorul, pe numele real David Whitely, a mai spus că „fără o scuză (a BBC, n.r.) nu mă simt confortabil să fiu asociat cu organizaţia”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David “Sideman” Whitely (@sidemanallday) on

BBC a inclus acelaşi cuvânt şi într-o intervenţie despre acelaşi atac transmisă pe 29 iulie de Points West şi BBC News Channel.

Victima a fost un lucrător sanitar şi rapper în vârstă de 21 de ani, cunoscut drept K-Dogg. El a fost lovit de o maşină pe 22 iulie, în timp ce se îndrepta spre staţia de autobuz de la locul de muncă, spitalul Southmead din Bristol. El a fost grav rănit.

Poliţia a spus că accidentul este tratat ca incident agravat de ură rasială din cauza limbajului folosit de cei aflaţi în maşină. Un al patrulea bărbat a fost arestat marţi sub suspiciunea de tentativă de omor.

BBC şi-a apărat decizia de a folosi cuvântul, spunând că a dorit să exprime natura rasistă a atacului şi că a emis avertismente înainte de a difuza materialul.

Joi, BBC a anunţat că a primit peste 18.600 de reclamaţii cu privire la acel reportaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.