Contul de Twitter al lui Alex Jones, fondatorul site-ului InfoWars şi personalitate americană mediatică afiliată extremei dreapta, a fost suspendat pentru o săptămână, au anunţat media americane, citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia a venit ca urmare a publicării unei înregistrări în care Alex Jones declară că "este timpul ca de azi înainte să acţionăm împotriva duşmanului înainte ca el să facă un banner fals", a relatat canalul CNN marţi seară. 

Această expresie - care semnifică faptul că o operaţiune este efectuată cu semne de recunoaştere înşelătoare, pentru a acuza în special o altă parte - a fost considerată o incitare la violenţă. 

Alex Jones Channel a afişat, pe 6 august, pe YouTube un banner în care afirmă că acest cont a fost interzis pentru că încalcă regulile comunităţii, iar un purtător de cuvânt al YouTube a adăugat prin email că încălcarea repetată a politicilor, cum sunt cele care interzic discursul care instigă la ură şi hărţuirea, au dus la blocarea conturilor.

În revanşă, contul de Twitter al emisiunii InfoWars nu a fost afectat, potrivit The New York Times. 

Giganţii internetului, cu excepţia Twitter, au lansat pe 6 august o ofensivă la adresa lui Alex Jones, în prezent fără acces la Facebook, YouTube, Apple şi Spotify. 

Facebook, care a suspendat toate cele patru pagini principale ale americanului, l-a acuzat pe acesta că "glorifică violenţa" şi că "utilizează un limbaj dezumanizant pentru a descrie persoanele care sunt transsexuale, musulmane şi imigranţi", în baza regulamentului intern al reţelei de socializare. 

Reprezentanţii Facebook au precizat că limbajul folosit şi nu teoriile conspiraţioniste vehiculate de Alex Jones i-au făcut să acţioneze astfel. 

Fondatorul Twitter, Jack Dorsey, a fost de acord cu decizia de a nu-l suspenda pe Alex Jones, în numele "dezbaterii publice" şi pentru că "nu a încălcat regulile noastre". 

De la fondarea Infowars în 1999, Jones a atras o audienţă vastă. Între teoriile pe care le-a promovat este cea potrivit căreia atacurile care au avut loc în New York şi Washington pe 11 septembrie 2001 au fost organizate de guvernul american.

La sfârşitul lunii iulie, Facebook a suspendat contul personal al lui Jones, pentru o perioadă de 30 de zile, din cauza discursului agresiv, care instigă la ură.

Jones a promovat şi o teorie conform căreia masacrul care a avut loc în 2012 la şcoala Sandy Hook a fost organizat de forţe de stânga pentru a impune controlul armelor. În urma atacului efectuat de un tânăr în vârstă de 20 de ani, şi-au pierdut viaţa 26 de copii şi adulţi.

Jones a fost dat în judecată în Texas de doi părinţi ai victimelor atacului de la Sandy Hook, care îi cer cel puţin un milion de dolari, aceştia afirmând că au fost hărţuiţi din cauza programelor acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.