Twitter a transmis un comunicat în care explică faptul că suspendarea contului unui lider politic mondial sau înlăturarea unor mesaje controversate ar „ascunde informaţii importante” pe care oamenii trebuie să le vadă şi dezbate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În plus, spun reprezentanţii platformei, o astfel de măsură nu ar reduce la tăcere un politician ci ar genera cu siguranţă discuţii. „Twitter există pentru a servi şi ajuta la dezvoltarea conversaţiei publice, globale”, citează The Hollywood Reporter. 

Declaraţia oficială a serviciului online a venit după ce numeroşi utilizatori au cerut suspendarea contului preşedintelui Donald Trump, în urma mesajelor publicate de el săptămâna aceasta.

Platforma social media a mai spus că analizează mesajele publicate de liderii mondiali „în contextul politic care le defineşte” şi că „respectă regulile noastre corespunzător”.

Compania a precizat că popularitatea în cadrul platformei a unui lider nu îi influenţează deciziile şi că face tot posibilul să fie echilibrată în analiza făcută utilizatorilor. 

Miercuri, platforma Twitter a primit sesizări din partea mai multor utilizatori cu privire la mesajul în care preşedintele Donald Trump vorbeşte despre „butonul nuclear mai mare şi mai puternic” decât al liderului nord-coreean, iar serviciul de social media susţine că acesta nu îi încalcă termenii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.