Postul TVR Cultural va începe să emită din 1 decembrie, a anunţat Carla Tompea, producător general al SRTv, la o conferinţă de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„TVR Cultural îşi va relua emisia în 1 decembrie 2022, de Ziua Naţională. Este o reparaţie morală, o reverenţă faţă de cultura acestei ţări”, a anunţat Carla Tompea, postul fiind partener al Festivalului Internaţional „George Enescu” 2023. „Generozitatea (tema Festivalului „Enescu” 2023) înseamnă şi privilegiul de a-ţi aduce sala de spectacole acasă la tine prin intermediul televiziunii”, a mai spus Tompea. 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat în şedinţa din 22 noiembrie deciziile de autorizare pentru emisia pe satelit, respectiv în sistem digital terestru a postului TVR Cultural.

Canalul cultural al televiziunii publice îşi propune să devină o platformă pentru promovarea valorilor culturale şi spirituale fundamentale, precum şi a creatorilor români.

TVR Cultural va prezenta publicului din România informaţii la zi, evenimente culturale europene şi internaţionale  de mare ţinută, va fi purtătorul de mesaj al oamenilor de cultură, al artiştilor autohtoni, dar şi al instituţiilor de specialitate din România. 

Înfiinţarea canalului TVR Cultural reprezintă alinierea Televiziunii Publice la tendinţa generală de creştere a interesului publicului faţă de canalele tematice şi completarea ofertei generale a pieţei audiovizuale româneşti, care nu are în acest moment un canal tematic cultural autohton.

Conţinutul cultural se va concentra, astfel, pe canalul dedicat al televiziunii publice, spectacolul lumii culturale urmând să beneficieze de spaţii generoase de emisie şi transmisii în direct.

TVR Cultural a fost lansat în anul 2002, fiind şi la acel moment singurul post TV din România cu profil exclusiv cultural. Emisia canalului a fost suspendată pe 15 septembrie 2012.

Reînfiinţarea canalelor TVR INFO şi TVR Cultural a fost aprobată de Consiliul de Administraţie al SRTv, în şedinţa din 9 februarie 2022.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.