Limba română, pe care o sărbătorim astăzi pe ambele maluri ale Prutului, ne oferă ocazia să arătăm lumii aprecierea noastră pentru cei care au contribuit direct, cu sacrificii, cu determinare şi profesionalism, la promovarea bogăţiei culturale comune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este o onoare şi o bucurie imensă să mă aflu la Universitatea de Stat din Moldova în această zi deosebită, ziua limbii române în România şi Republica Moldova, cu atât mai mult cu cât anul acesta a fost reafirmată ca limbă oficială în Republica Moldova. Această zi ne oferă ocazia să arătăm lumii aprecierea noastră pentru oamenii care au contribuit direct, cu sacrificii, cu determinare şi profesionalism la promovarea bogăţiei culturale comune. Am depus, împreună cu delegaţia Romaniei şi omologii noştri, un omagiu moştenirii marelui poet Mihai Eminescu, ale cărui versuri ne răsună în inimă la unison”, afirmă Turcan.

Ea subliniază că identitatea comună a rezistat vremurilor dificile, indiferent de provocările istorice, indiferent de greutăţile pe care le-a traversat poporul român, graţie oamenilor curajoşi si demni care s-au dedicat trup şi suflet păstrării limbii române şi promovării valorilor culturale europene.

”„Limba română este patria mea”, spunea marele poet Nichita Stănescu. Limba română, pe care o sărbătorim astăzi pe ambele maluri ale Prutului, ne oferă ocazia să arătăm lumii aprecierea noastră pentru oamenii care au contribuit direct, cu sacrificii, cu determinare şi profesionalism la promovarea bogăţiei culturale comune. Împreună, mulţumim astăzi celor care s-au luptat şi au reuşit să promoveze aceste valori şi promitem să rămânem cu toţii la fel de determinaţi şi dedicaţi valorilor noastre culturale şi limbii române”, conchide ministrul,

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.