Principesa moştenitoare Margareta şi principele Radu, însoţiţi de principesa Maria, vor lua parte la călătoria anuală a trenului regal care va începe în gara Sinaia, pe 30 noiembrie, şi va ajunge la Sibiu, pe 1 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Călătoria cu Trenul Regal din acest an este dedicată aniversării a 150 de ani de la întemeierea Casei Regale a României şi promulgării Constituţiei din 1866.

În trenul regal vor fi prezenţi reprezentanţi ai familiilor regale ale Belgiei şi Bulgariei. Invitaţii de onoare ai Custodelui Coroanei vor fi regele Simeon al II-lea şi regina Margarita ai Bulgariei, precum şi Principele Lorenz al Belgiei.

Alături de membrii familiilor regale, în călătorie vor fi invitaţi elevi olimpici, profesori, personalităţi ale societăţii civile, autorităţi locale ale comunităţilor vizitate şi jurnalişti.

Familia regală invită toţi locuitorii din oraşele Sinaia, Buşteni, Predeal, Braşov, Codlea, Făgăraş, Avrig şi Sibiu să ia parte la evenimentele care onorează unul dintre cele mai importante acte ale istoria modernă a României, Marea Unire.

Potrivit Casei Regale a României, trenul va sosi în gara din Sinaia miercuri, 30 noiembrie, la ora 15.47. Accesul publicului va fi liber între orele 16.30 - 18.30. În dimineaţa zilei de 1 decembrie, trenul va opri în Gara din Buşteni, la ora 10.36, pentru 17 minute. 

A doua oprire a trenului va fi în gara din Predeal, la ora 11.08, tot pentru 17 minute. În gara din Braşov, la ora 12.02, trenul va staţiona pentru 22 de minute, iar în gara din Codlea, la ora 12.42, publicul va putea să vadă trenul pentru 10 minute. Timp de 30 de minute, în gara din Făgăraş, trenul va opri la ora 13.52. La fiecare oprire, accesul publicului va fi liber.

Cu ocazia opririi la gara din Făgăraş, familia regală va vizita, în hol, expoziţia de fotografie ”Casa Regală a României în imagini”, realizată de artistul Daniel Angelescu.

În gara din Avrig, la ora 15.23, trenul se va opri timp de 26 de minute. Aici, familia regală va vizita, în hol, expoziţia de fotografie aniversară a 125 de ani de la punerea pietrei fundamentale a gării din Avrig şi deschiderea festivă a lucrărilor de construcţie a căii ferate Sibiu-Avrig-Făgăraş-Braşov.

La Sibiu, trenul va ajunge la ora 16.35 şi va putea fi vizitat, între orele 17.00 - 18.30.

Familia regală va lua parte, în seara de 1 decembrie, la concertul dedicat Zilei Naţionale, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu.

În cursul vizitei în municipiul Sibiu, membrii familiei regale se va întâlni cu reprezentanţii autorităţii locale şi ai clerului, cu oameni de cultură şi artă, precum şi cu alţi reprezentanţi ai comunităţii sibiene. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.