Trei morminte vechi de 5.000 de ani au fost descoperite de arheologii din Prahova în apropiere de Ploieşti, în timpul săpăturilor făcute în zona unde se va construi un drum de legătură cu centura de vest a oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit şeful Secţiei de Arheologie de la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, Alin Frînculeasa, specialiştii chemaţi să descarce de sarcină arheologică un teren din apropiere de Ploieşti au găsit trei morminte vechi de 5.000 de ani.

Cele trei morminte au fost descoperite într-un tumul, în comuna Blejoi, foarte aproape de centura de vest a municipiului Ploieşti. În mormântul principal au fost găsite piese din cupru şi caolin, dar şi un pandantiv, toate fiind considerate foarte valoroase, în timp ce într-unul dintre mormintele secundare arheologii au descoperit un cercel spiralic din argint cu valoare arheologică foarte mare.

Arheologul Alin Frînculeasa a precizat că în zona unde va fi construit drumul de legătură cu DN 1 mai este de săpat, nefiind exclusă posibilitatea să fie găsite alte vestigii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.