Discovery va transmite o serie specială de documentare, între 6 şi 8 iunie, pentru a marca Ziua Mondială a Oceanelor (la 8 iunie), prin care telespectatorii vor face scufundări în cele mai adânci şi deosebite puncte ale oceanelor lumii şi vor afla detalii neştiute despre importanţa conservării acestor ecosisteme valoroase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fanii vor putea urmări noi poveşti captivante despre lumea misterioasă a adâncurilor, dar şi eforturile depuse de activişti pentru protejarea apelor şi a mediului înconjurător. 

Pe parcursul weekend-ului dedicat Zilei Oceanului Planetar, Discovery Channel transmite povestea fascinantă a celebrului căpitan Watson, protagonistul seriei emblematice "Războiul balenelor" şi alte două documentare speciale, "Planeta Plasticului", care analizează daunele aduse mediului şi abuzurile asupra drepturilor omului care apar pe parcursul ciclului de viaţă a plasticului sau Oceanele şi giganţii lor, care urmăreşte să desluşească misterul creat în jurul balenelor caşalot.

Înainte de Ziua Mondială a Oceanelor, Discovery Channel va transmite şi documentarul "Planeta Plasticului", care oferă o privire de ansamblu asupra crizei poluării generate de utilizarea plasticului şi efectul pe care îl are asupra sănătăţii planetei şi a oamenilor care o populează.

Urmărind situaţia de pe trei continente, documentarul ilustrează catastrofele pe care omenirea trebuie să le înfrunte: câmpuri pline de gunoi, adevăraţi munţi de deşeuri; râuri şi mări înfundate cu deşeuri; cerul sufocat cu emisiile dăunătoare provenite din producţia şi prelucrarea plasticului.

Telespectatorii pot urmări interviuri cu experţi şi activişti din prima linie a luptei, dezvăluind consecinţele dezastruoase ale cantităţii uriaşe de plastic ce afectează din ce în ce mai mult bunăstarea planetei şi a rezidenţilor săi. Premiera are loc duminică, începând cu ora 21.00.

Căpitanul Paul Watson a fondat Sea Shepherd în 1977, contribuind la procesul de eradicare a vânătorii de balene, braconajului, comerţului cu aripioarele de rechin, distrugerea habitatului şi presupusele abateri de la legile oceanelor. Timp de câţiva ani, voluntarii lui Watson au derulat, în fiecare iarnă, o campanie de căutare şi oprire a navelor japoneze care vânează balene în numele ştiinţei.

"Războiul balenelor: Povestea căpitanului Watson" are premiera sâmbătă, 6 iunie, la ora 21.00, şi urmăreşte povestea căpitanul Paul Watson, fondatorul Sea Shepherd, care navighează prin toată lumea, cu misiunea de a proteja oceanele şi viaţa marină, pentru care e gata să-şi rişte chiar şi viaţa.

Timp de zeci de ani, oamenii de ştiinţă şi pasionaţii de istorie naturală au încercat să surprindă imagini cu balenele caşalot, cei mai mari prădători din lume. Aceştia trăiesc în cele mai adânci şi întunecate puncte ale oceanelor, fiind aproape imposibil de ajuns la ei. În pofida multor încercări, caşaloţii sunt încă un mister total pentru noi, nu ştim cum se împerechează sau cum călătoresc. Însă documentarul "Oceanele şi giganţii lor" prezintă povestea oamenilor de ştiinţă care au descoperit, prin dovezi video şi decodarea unor înregistrări ale sunetelor transmise de balene, cum vânează acestea. Acesta poate fi urmărit duminică, 7 iunie, ora 23.00.

Documentarele pot fi urmărite şi în reluare, chiar pe 8 iunie, de Ziua Mondială a Oceanelor. "Războiul balenelor: Povestea căpitanului Watson" va rula începând cu ora 00.00, urmat de "Planeta Plasticului", de la 1.00.

Program redifuzări:
Războiul balenelor: Povestea căpitanului Watson - 11 iunie, ora 20.00 şi 13 iunie, ora 10.40
Planeta Plasticului - 18 iunie, ora 20.00 şi 20 iunie, ora 10.40
Oceanele şi giganţii lor - 25 iunie, ora 20.00 şi 27 iunie, ora 10.40

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.