Tony Hall, directorul general al BBC, a răspuns, duminică, scrisorii deschise pe care i-au adresat-o peste 40 de angajate, sâmbătă, cerându-i să acţioneze imediat pentru eliminarea discriminării salariale bazate pe gen. El a spus că în ultimii patru ani a făcut soluţionarea acestei probleme o prioritate personală şi că va accelera demersurile în acest sens, informează variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul general al BBC le-a răspuns angajatelor tot printr-o scrisoare, recunoscând că organizaţia trebuie să facă mai mult efort pentru a rezolva problema şi precizând că cifrele vor arăta ”foarte diferit” în raportul pentru anul viitor.

Săptămâna trecută, BBC a publicat pentru prima dată numele angajaţilor cu salarii de peste 150.000 de lire sterline, demonstrând o diferenţă considerabilă între salariile câştigate de bărbaţi şi cele câştigate de femei. 

Chris Evans a condus topul, după ce a câştigat o sumă aflată între 2,2 de milioane şi 2,25 de milioane de lire sterline în anul financiar 2016/2017, în timp ce Claudia Winkleman, cea mai bine plătită femeie de la BBC, a avut un salariu cuprins între 450.000 şi 500.000 de lire sterline.

Două treimi din cei mai bine plătiţi angajaţi ai BBC sunt bărbaţi, potrivit raportului, ceea ce a determinat peste 40 de femei angajate la BBC să semneze o scrisoare deschisă adresată lui Tony Hall, cerându-i să acţioneze imediat pentru eliminarea discriminării salariale bazate pe gen.

”Demersurile au început de ceva vreme în organizaţie pentru a elimina diferenţa salarială bazată pe gen. Vor avea loc întâlniri mai ample în următoarele două luni, astfel încât să putem accelera realizarea acestei schimbări în toamnă”, a spus Tony Hall.

Directorul general al BBC le-a spus femeilor angajate că le va preţui contribuţia în acest proces, fără să specifice dacă este de acord cu sugestia lor de a se întâlni pentru a discuta posibile soluţii.

În scrisoarea sa, Tony Hall şi-a susţinut promisiunea amintind schimbări pe care le-a promis anterior şi pe care a reuşit să le realizeze în cadrul BBC.

”Când m-am întors la BBC, am spus că trebuie să creştem procentul femeilor la programe matinale de radio local de la 14% la 50%. Am reuşit acest lucru într-o perioadă de doi ani. Am mai spus că trebuie ca toate funcţiile de prezentator să fie ocupate în mod egal de femei şi bărbaţi. Trebuie doar să vă uitaţi la programele noastre de dramă şi de divertisment pentru a vedea ce putem realiza”, a scris Tony Hall.

”Însă, trebuie să facem mai mult efort în privinţa diferenţei salariale bazate pe gen. În BBC, cifrele noastre provizorii arată că diferenţa este de 10%, în timp ce procentul la nivel naţional este de 18%. Am promis că BBC va elimina această diferenţă până în 2020 şi dacă vom putea să îndeplinim acest obiectiv mai devreme o vom face”, a adăugat el.

Tony Hall a mai spus că este încrezător că cifrele vor arăta foarte diferit anul viitor, deşi, potrivit Variety, comparaţii exacte nu vor putea fi făcute între acel raport şi cel publicat recent, pentru că mai multe show-uri la care lucrează BBC momentan vor începe să fie realizate de o nouă ramură de producţie, BBC Studios, care nu va trebui să dezvăluie salariile.

El a mai precizat că vrea ca în următorii trei ani oamenii să perceapă BBC drept un exemplu în privinţa egalităţii de gen şi a diversităţii.

BBC s-a opus dezvăluirii cifrelor, argumentând că acest lucru ar forţa creşterea salariilor în industria media, dar compania a fost obligată să publice cifrele în raport, prin cea de-a 11-a Cartă Regală.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.