The Rolling Stones, Paul McCartney, Dua Lipa, Depeche Mode, cele mai mari nume din muzica britanică, au lansat joi un apel de salvare a industriei de concerte, a cărei supravieţuire este ameninţată de criza noului coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare deschisă adresată ministrului britanic al Culturii Oliver Dowden, 1.500 de artişti şi personalităţi ale lumii muzicale ce guvernului să acţioneze urgent. 

Printre semntari se află: Dua Lipa, Skepta, Rita Ora, Coldplay, Eric Clapton, Annie Lennox, Sam Smith, Rod Stewart, Liam Gallagher, Florence + The Machine, George Ezra, Depeche Mode, Iron Maiden, Lewis Capaldi, Little Mix.

Mare parte dintre aceştia ar urma să cânte în cadrul festivalurilor din această vară, anulate din cauza pandemiei care a provocat moartea a 44.000 de persoane în Regatul Unit, cel mai grav bilanţ în Europa. 

"Industria de concerte este una dintre cele mai reuşite din ţară din punct de vedere social, cultural şi economic în aceşti ultimi zece ani", subliniază semnatarii. Însă, fără încetarea măsurilor de distanţare fizică şi fără susţinere financiară, "viitorul concertelor şi festivalurilor şi a sutelor de mii de persoane care trăiesc din asta se anunţă teribil". 

Semnatarii cer un calendar pentru redeschiderea sălilor de concert, un plan de susţinere şi acces la un dispozitiv de credit cu o exceptare totală de la TVA referitoare la vânzările de locuri la concerte. 

Potrivit unui studiu, sectorul reprezintă 210.000 de locuri de muncă şi companiile sale au reprezentat 4,5 miliarde de lire sterline în 2019 (5 miliarde de euro). 

Dua Lipa, care s-a arătat "mândră" să cânte la toate nivelurile, de la cluburi mici la mari scene, trecând prin festivaluri, a subliniat în comunicat că posibilitatea pentru alţi artişti britanici "de a urma acelaşi drum este în pericol" fără ajutorul autorităţilor. 

"Nerăbdător" să cânte din nou în faţa fanilor, Liam Gallagher subliniază că trebuie protejată industria concertelor şi a oamenilor "formidabili" care o susţin "până când vom putea să cântăm din nou pe scenă".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.