Televiziunea Română a anunţat că alocă anul acesta suma de 684.700 de lei în sprijinirea producţiilor cinematografice naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Data limită pentru depunerea proiectelor este 27 noiembrie 2017, ora 16.00. 

Televiziunea Română contribuie la fondul cinematografic naţional cu 15% din veniturile încasate din publicitate.

Producătorii independenţi de pe piaţa de film din România pot beneficia în cadrul sesiunii de finanţare din anul 2017, de suma totală de 684.700 lei.

Solicitanţii de finanţare din Fondul Cinematografic Naţional trebuie să fie titulari ai unui contract de credit direct cu Centrul Naţional al Cinematografiei, trebuie să nu aibă sau să nu fi avut contract de finanţare cu TVR, contract a cărui derulare a fost viciată, suspendată sau întreruptă din cauze neimputabile finanţatorului. În plus, filmele de ficţiune de lung metraj şi documentarele de lung metraj pentru care se solicită finanţare trebuie să se afle în postproducţie.

Va fi analizat sinopsisul filmului, vizionată o secvenţă de 15 minute din film, iar suma solicitată nu va depăşi 10% din suma totală de 684.700 lei alocată pentru finanţări.

Documentarele de lung metraj finanţabile trebuie să se încadreze în cel mult o treime din suma totală de 684.700 lei alocată pentru  finanţări. 

Termenul de plată integrală este de 31 decembrie 2017, iar la încheierea contractelor de finanţare, cesionarea drepturilor de difuzare constituie avantaj.

Până în prezent, au fost finanţate peste 100 de filme de diverse genuri, producţii semnate de regizori debutanţi sau consacraţi, care au obţinut premii în festivaluri sau care au avut succes de box office, transmite instituţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.