DR, televiziunea naţională daneză, a lansat un controversat serial animat pentru copii despre un bărbat cu un penis uriaş. Criticii condamnă ideea, însă există şi susţinători ai ei, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

John Dillermand are un penis ieşit din comun. Cu ajutorul lui poate întreprinde operaţiuni de salvare, poate picta pereţi, arbora un steag şi chiar fura îngheţata copiilor.

Serialul DRTV despre John Dillermand, bărbatul cu cel mai lung penis din lume care depăşeşte provocările cu ajutorul acestuia, este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 8 ani.

Programul a stârnit o dezbatere legat de ce ar trebui să conţină un program de televiziune pentru copii.

Premiera a avut loc sâmbătă. De atunci, numeroşi critici au condamnat ideea: „Este acesta mesajul pe care vrem să îl transmitem copiilor în timp ce ne aflăm în mijlocul unui uriaş val #MeToo?”, a spus scriitoarea daneză Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

Show-ul a apărut la câteva luni după ce prezentatoarea de televiziune Sofie Linde a demarat mişcarea daneză #MeToo.

Christian Groes, profesor asociat şi cercetător la Roskilde University, este de părere că celebrarea puterii organelor genitale masculine din acest program poate regresa egalitatea. „Perpetuează ideea standard de societate patriarhală şi normalizează «cultura de vestiar»... care a fost folosită pentru a scuza mare parte din comportamentul nepotrivit al bărbaţilor. Se vrea amuzant, aşa că este văzut ca inofensiv. Dar nu este. Şi asta îi învăţăm pe copiii noştri”. 

Erla Heinesen Højsted, psiholog care lucrează cu familii şi copii, a spus că este posibil ca oponenţii show-ului să gândească prea mult anumite lucruri. „John Dillermand vorbeşte cu copiii şi le împărtăşeşte felul de a gândi - iar copiii găsesc amuzante organele genitale”, a spus ea.

„Show-ul descrie un bărbat care este impulsiv şi nu e mereu în control, care face greşeli - precum copiii -, dar cel mai important, Dillermand îndreaptă situaţia. Îşi asumă responsabilitatea pentru acţiunile lui. Când o femeie din serial îi spune că ar trebui să îşi ţină penisul în pantaloni, spre exemplu, el ascultă. Ceea ce e drăguţ. Este responsabil”.

Højsted a admis că momentul ales pentru prezentarea serialului nu este tocmai potrivit şi este de părere că un show despre corpuri ar fi trebuit să ia în considerare descrierea „diferenţelor şi diversităţii”. „Dar, categoric, nu este un show despre sex”.

Televiziunea daneză, cunoscută pentru forţarea limitelor, în special pentru copii, fiind în centrul atenţiei pentru programe controversate şi în 2012 şi 2020, mai difuzează un program cu Onkel Reje, figură populară care înjură, fumează şi evită să se spele.

„Ce fel de cultură creeăm pentru copiii noştri dacă este OK ca ei să vadă corpuri «perfecte» pe Instagram - îmbunătăţite cosmetic sau digital - dacă nu «trupuri adevărate»?”, a mai spus Højsted.

DR a răspuns la recentele critică că ar fi putut realiza un program „despre o femeie care nu îşi poate controla vaginul” şi că cel mai important este că John Dillermand (bărbatul-penis, în daneză, n.r.) le place copiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.