Teatrul Metropolis sărbătoreşte, luni, împlinirea a 12 ani de existenţă şi aniversează şi cei peste 65 de ani de la debutul marii actriţe Tamara Buciuceanu-Botez pe scena românească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De 12 ani, Teatrul Metropolis a oferit peste 3.500 de reprezentaţii de succes ale spectacolelor din repertoriu, realizate de 60 de regizori, cu implicarea a 600 de actori.

"Gala Teatrului Metropolis” marchează cei 12 ani de existenţă ai primului teatru de proiecte din Bucureşti, evenimentul având-o în prim plan pe inegalabila Tamara Buciuceanu-Botez.

Personalitate unică, artista a scris pagini de istorie, interpretând roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune şi film, în cei peste 65 de ani de carieră.

Din cele peste 1.500 roluri memorabile, ea a fost Aneta Duduleanu din "Cuibul de viespi", în regia lui Horea Popescu, Chiriţa din "Chiriţa în provincie", în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din "Liceenii", regia Nicolae Corjos.

În anul 2011, în semn de preţuire a impresionantei activităţi artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.