Teatrul de Comedie marchează, pe 26 mai, zece ediţii ale proiectului Comedia Ţine la TINEri prin conferinţa „10 ediţii şi o nouă generaţie în teatrul românesc”, moderată de criticul de teatru Octavian Saiu, la care vor fi invitaţi pe tinerii regizori Vlad Cristache, Vladimir Anton, Eugen Gyemant şi Alexandru Mâzgăreanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul va avea loc începând cu ora 16.00, la Sala Nouă.

Aniversarea îi va reuni pe cei care au participat la acest proiect: actori, dramaturgi, regizori, scenografi, coregrafi, dar şi critici de teatru, care vor lua parte la discuţiile libere.

De asemenea, în cadrul evenimentului va fi desemnat proiectul câştigător al ediţiei curente, care va fi pus în scenă în stagiunea 2019 - 2020.

Comedia Ţine la TINEri înseamnă 38 de spectacole, 26 de producţii proprii, 37 de regizori, 20 de scenografi, 165 de actori şi 10.000 de spectatori.

Proiectul îşi propune să promoveze şi să susţină tinerii regizori de teatru, oferindu-le ocazia de a monta proiecte independente pe scena unui teatru profesionist. Rezultatele acestui demers sunt concretizate de prezenţa tot mai activă pe scenele româneşti a câştigătorilor ediţiilor precedente Silvia Roman, Ioana Petre, Dragoş Muşoiu, Radu Iacoban, Dorin Boca, Irina Crăiţă-Mândră şi Florin Liţă, între alţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.